Web backgrounds 4
Pongo small
02.
nov

PONGO - Få billetter igjen! (Portugal/Angola)

  • Parkteatret
  • Dørene: 20.00
  • Konsert: 21.00
  • Pris: 350,- + avgift

Vi pleier ikke å invitere artister tilbake to år på rad - men i dette tilfellet var vi ikke i tvil om at flere fortjener å få sett Pongo.

Det kan være vrient å sette fingeren på hva x-faktor faktisk er, men vi kjenner det igjen når vi ser det. Møtet publikum fikk med Pongo på Blå under Oslo World i fjor var et slikt tilfelle. Det var en form for konsertopplevelse som hadde vært fraværende fra Norges klubbscener på et par år: Et fullstappet konsertlokale fikk se, og danse med, en artist på vei oppover på den internasjonale musikkhimmelen.

Pongo har vært på den veien en stund. Hun har etablert seg som en av verdens fremste utøvere av den angolanske klubbsjangeren kuduro, en transatlantisk hybrid av hip-hop, house, zouk og soco. Hun var 15 år gammel da hun platedebuterte som sanger på monsterhiten “Kalemba (Wegue Wegue)”, med Buraka Som Sistema. Den har vært en gjenganger på klubber over hele Oslo og verden siden.

Etter suksessen med Buraka Som Sistema gikk Pongo solo på et tidspunkt der musikkscenen i Lisboa virkelig begynte å bli dominert av musikk fra de portugisisktalende delene av Afrika. Byen inneholder en blanding av postkoloniale nasjonaliteter og musikk fra Angola, Guinea, Kapp Verde og Mosambik. I dag preger denne identiteten musikken på en måte som ville ha vært vanskelig å se for seg for få år siden. Pongo tilfører inspirasjon fra barndommens musikk i Angola, mikset med langa, zaïco, EDM, dancehall og tribal pop.

Albumdebuten kom med kritikerroste Baia i 2019, og i 2020 kom EP’en UWA. Den hardtslående og fengende 2021-singelen “Bruxos” var et av de store høydepunktene fra fjorårets Oslo World-konsert, mens 2022-singelen “Doudou” er svalere, og gir nye anelser om denne artistens bredde. Det er ikke vanlig å invitere artister tilbake to år på rad - men i dette tilfellet var vi ikke i tvil om at flere fortjener å få sett henne. Vi er derfor glade over å kunne presentere Pongo, ikke bare på Parkteatret, men også på scener i Skien, Tromsø, Bergen og Molde, som en del av Movement-nettverkets turnésatsing. Det kommer til å bli hett i Norge denne høsten.

Movement-turné

3. november: Tromsø World

4. november: Bergen internasjonale musikkfestival

5. november: Molde Mundo

Også anbefalt

Web backgrounds 5
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte - Få billetter igjen!

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00