Oslo World Web backgrounds 2023 large11
Pongo small
02.
nov

PONGO - Få billetter igjen! (Portugal/Angola)

  • Parkteatret
  • Dørene: 20.00
  • Konsert: 21.00
  • Pris: 350,- + avgift

Vi pleier ikke å invitere artister tilbake to år på rad - men i dette tilfellet var vi ikke i tvil om at flere fortjener å få sett Pongo.

Det kan være vrient å sette fingeren på hva x-faktor faktisk er, men vi kjenner det igjen når vi ser det. Møtet publikum fikk med Pongo på Blå under Oslo World i fjor var et slikt tilfelle. Det var en form for konsertopplevelse som hadde vært fraværende fra Norges klubbscener på et par år: Et fullstappet konsertlokale fikk se, og danse med, en artist på vei oppover på den internasjonale musikkhimmelen.

Pongo har vært på den veien en stund. Hun har etablert seg som en av verdens fremste utøvere av den angolanske klubbsjangeren kuduro, en transatlantisk hybrid av hip-hop, house, zouk og soco. Hun var 15 år gammel da hun platedebuterte som sanger på monsterhiten “Kalemba (Wegue Wegue)”, med Buraka Som Sistema. Den har vært en gjenganger på klubber over hele Oslo og verden siden.

Etter suksessen med Buraka Som Sistema gikk Pongo solo på et tidspunkt der musikkscenen i Lisboa virkelig begynte å bli dominert av musikk fra de portugisisktalende delene av Afrika. Byen inneholder en blanding av postkoloniale nasjonaliteter og musikk fra Angola, Guinea, Kapp Verde og Mosambik. I dag preger denne identiteten musikken på en måte som ville ha vært vanskelig å se for seg for få år siden. Pongo tilfører inspirasjon fra barndommens musikk i Angola, mikset med langa, zaïco, EDM, dancehall og tribal pop.

Albumdebuten kom med kritikerroste Baia i 2019, og i 2020 kom EP’en UWA. Den hardtslående og fengende 2021-singelen “Bruxos” var et av de store høydepunktene fra fjorårets Oslo World-konsert, mens 2022-singelen “Doudou” er svalere, og gir nye anelser om denne artistens bredde. Det er ikke vanlig å invitere artister tilbake to år på rad - men i dette tilfellet var vi ikke i tvil om at flere fortjener å få sett henne. Vi er derfor glade over å kunne presentere Pongo, ikke bare på Parkteatret, men også på scener i Skien, Tromsø, Bergen og Molde, som en del av Movement-nettverkets turnésatsing. Det kommer til å bli hett i Norge denne høsten.

Movement-turné

3. november: Tromsø World

4. november: Bergen internasjonale musikkfestival

5. november: Molde Mundo

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large
Vaart Nabolag2018 Refstad Lars Opstad 314 1

VårtNabolag på Ringsaker mottakssenter

Ringsaker mottakssenter

Søndag 11. juni

Starter 13.00

Oslo world news post14

Kulturytring 2023 Seminar

Musikk og aktivisme: Om samfunnet ikke endrer seg, vil musikken endre samfunnet. Vol. 1

Union Scene

Mandag 19. juni

Starter 13:30

Oslo world news post10

Oslo Pride

Oslo World & Skeiv verden på Pride

Oslo Pride Park

Fredag 30. juni

Starter 15:00

Por Fernando Young 1 fernandoyoung

Caetano Veloso - "Meu Coco Tour"

Oslo Konserthus

Søndag 01. oktober

Konsertstart 19.30

BVD19 1

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 12.00

BVD19 1

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 22. oktober

Starter 12.00