Web backgrounds 7
Oslo world news post10
30.
jun

Oslo Pride

Oslo World & Skeiv Verden på Pride (Oslo Pride Park / Kontraskjæret)

Bli med når Oslo World og Skeiv verden presenterer en egen scene under Oslo Pride!

Samarbeidet mellom Oslo World og Oslo Pride fortsetter i år, denne gangen i samarbeid med våre venner i Skeiv Verden og med opptredener fra kollektivet Drag Core, Charlotte Dos Santos, DJ NEFERTITI og DJ Refel.

Program:

15:00 - 16:00 DJ Nefertiti

17:00 - 17:45 Charlotte Dos Santos

(Kabeaushé er dessverre avlyst)

19:00 - 19:45 Ryona Crystal & gjester presenterer Art Without Borders

21:00 - 21:45 DragCore

23:15 - 00:00 DJ Refel

5 B51 E364 DA99 4935 8 FA1 AA32 E4 C26 DA8
15.00: DJ Nefertiti

Norsk-somaliske Idil tok DJ-navnet Nefertiti i 2009, da hun bestemte seg for å bringe arabiske og afrikanske sjangere, som afrohouse, kwaito, highlife og kizomba, til Oslos dansegulv. Hun har siden hatt egne klubbkvelder på blant annet The Villa, Internasjonalen, Turkish Delight og Jaeger. Dansegulvet har vært stappfullt siden starten. DJ Nefertiti er blitt en sann Oslo World-venn med årene, som har vært med på å skape noen av festivalens mest legendariske netter - og vi er svært glade for å få med henne på årets Oslo Pride.

17.00: Charlotte Dos Santos

Det er ikke annet enn imponerende å se hva Charlotte Dos Santos har oppnådd og skapt så langt i karrieren. Hun har etablert seg for et stort internasjonalt publikum, med hele 26 millioner avspillinger på Spotify og over 200.000 månedlige lyttere. Med sitt helt unike uttrykk skapt av å fusjonere ulike sjangre som Jazz, R&B, latin, og soulmusikk vant hun i 2023 Årets Spellemann i sjangeren Soul/RnB.

Musikken til Charlotte Dos Santos blir beskrevet som en sjelfull miks av jazz, soul og R’n’B som appellerer like mye til jazz- som soul og popfans. Som artist er Charlotte Dos Santos blitt omtalt som “Norges første skikkelige soulstjerne” (VG) og som “Norges beste soul artist” (Natt og Dag).

Art Without Boarders FINAL
19.00: Ryona Crystal - Art without Borders

Ryona Crystal er en internasjonal queen og produsent for DragCore (se under for nærmere presentasjon). På scenen er hun kjent for profesjonelle produksjoner og lidenskapelige opptredener. Hun er en medrivende historieforteller som er inspirert av skeiv livsstil og kultur. For anledningen har Ryona skapt noe som strekker seg ut over rammene for et vanlig dragshow. Hun har alliert seg med norske og internasjonale artister for å formidle et kjærlighetsbudskap, preget av takknemlighet for støtten hun har mottatt gjennom årene.

På scenen har Ryona med seg Oslo Ballroom Fantasy og et stjernelag som blant annet inkluderer spennende navn fra den unge norske popscenen: Ella A, LJ, BENDU og Henrik Wilhelm Wilhelmsen i tillegg til et samarbeid mellom musikerne Emilie Eie, Anna Klungre, Mazlum Karataş og Eduardo Scaramuzza. Hun har også fått med seg Frida Marida fra Libanon, som ble kåret til beste DragQueen i Norge, i 2023.

Drag Core
21.00: DragCore

DragCore er en Oslobasert drag-gruppe som ble etablert i 2020 som et sted hvor dragartister kunne utvikle håndverket sitt. Medlemsmassen er roterende, og i 2023 består kjernen av Ryona Crystal, Tanja Mckenzie, Briar The VaudeVillain, Bambia, Chemolina, Enigma Ataraxia, Simone Pisces og Vera Brå.

DragCore jobber ofte med tematiske opptredener, og følger sesongene gjennom Pride-opptredener, jul og halloween. De har også stått for opptredener som "Friends and Frenemies" (2020), "Icons" (2021) og "Space Night" (2021), med personlige tolkninger av temaet fra gruppas medlemmer.

De har vært over hele Norge og i forbindelse med Oslo Pride 2023 presenterer de et helt nytt show - en feiring av regnbuen og alle former for drag.

DJ Refel
23.15: DJ Refel

Oslo-baserte DJ Refel er født i Oslo og oppvokst i et sammenstøt av ulike kulturer. Sounden hennes er formet av elementer fra alle verdenshjørner og den røde tråden du finner i musikken hennes er at den får deg til å bevege deg uansett hva. Med afrotech, Mahragen, Dabke, arabisk elektronika, house og mye mye mer, finner Refelita en måte å veve det hele sammen i en unik og euforisk opplevelse. Vi gleder oss!

Også anbefalt

Web backgrounds 4
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00