Oslo World Web backgrounds 2023 large10
Rave talk banner
05.
nov

Klassekampen X Oslo World

Rave: Stories of an Endless Rebellion

Begrepet “rave” dukket først opp i femtitallets England og ble brukt til å beskrive ville bohemfestivaler som oppsto i den unge motkulturen.

Gjennom årene har det vi mener med ravekultur endret seg, men behovet for å utfordre status quo består. Rave handler om mer enn ønsket om en god fest - det handler om å komme seg vekk fra kjønnsfordommer, frihet fra sosial og moralsk fordømmelse, og opprørets gleder.

2020 var et år hvor nattelivet holdt pusten. Men mot alle odds var det også et år der det vietnamesiske ravekollektivet Gãy bestemte seg for å endre den globale ravescenen. Tanken var å bringe anarkiet inn på dansegulvet i (post)pandemiske Saigon, samtidig som de rettet søkelyset mot tabuer innenfor psykisk helse. Kollektivet arrangerer raves i Saigon og den vietnamesiske diasporaen, steder hvor det er trygt å være den du er.

Denne praten utforsker de ulike måtene rave er motkultur på. Viktigheten av å lage møteplasser, også under en pandemi, og diasporaens rolle når man lager en global bevegelse.

I samarbdei med Klassekampen, Jaeger og Goethe-Institut.

Mobilegirl Dasom Han 4 1024x985 1

Mobilegirl

Mobilegirl er en produsent og DJ født i München og basert i Berlin. Hun bringer tidligere studier i design og dataprogrammering inn i arbeidet sitt.

Ola Simth simonsen

Ola Smith-Simonsen

Ola Smith-Simonsen er eier, booker og fast DJ på Jaeger.

Kim Durbeck portrett

Kim Dürbeck

Kim Dürbeck er en norsk-vietnamesisk produsent av eksperimentell klubbmusikk og DJ fra Sandefjord.

Levi Oi

Levi Oi

Levi Oi er en produsent og DJ basert i Tyskland med fartstid fra Melbourne, Dubai, Vietnam og London. Hun utforsker sine vietnamesiske røtter i musikken sin.

Martin Bjornersen

Moderator: Martin Bjørnersen

Martin Bjørnersen er musikkjournalist i blant annet Klassekampen Musikkmagasin og utøvende DJ.