Web backgrounds 2
IMG 2607
31.
okt

Real Ones fremfører Misa Criolla (no)

Et av Norges fremste kultband fremfører en høyt elsket messe.

Real Ones er sjelden vare - et band som i snart 30 år har funnet sin helt egen vei gjennom det musikalske vilnisset, preget av åpne musikalske ører, psykedeliske tilbøyeligheter og rappfingret lek med poprockens virkelig store motiver. Det er utallige underkapitler i denne historien, de har spilt med Ole Paus, sopt med seg to Spellemenn, gitt ut et utall album og EP-er. På toppen av det hele har de, gjennom rundt 1000 konserter, befestet sitt ry som et av de beste livebandene vi har i Norge. Alt dette er verdt å dvele ved, men kanskje har bandet aldri demonstrert sin egenart med den originaliteten og selvsikkerheten som de gjorde da de tok for seg Misa Criolla i 2014.

Misa Criolla er komponert av argentinske Ariel Ramirez (1921-2010), som etter sigende ble inspirert til å skrive stykket etter et besøk til etterkrigstidens Tyskland.

Det var, og er, en slående blanding av klassisk musikk med latin-amerikansk folkemusikk og består av fem satser, Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei, som veksler mellom lyriske, klassiske korpartier og livlige, latinske rytmer. Real Ones støtte på verket gjennom korfremføringer, og ble inspirert til å flytte inn i verket, noe de gjør gjennom egenartede tolkninger av originalmaterialet, i tillegg til selvkomponerte og improviserte mellomspill. I sum er det en personlig, men naturlig videreføring av verket, som alltid var en blank avvisning av renhet i kulturen. Da de først ga ut verket, i 2014, ble den presentert som en alternativ juleplate - mange vil forbinde messen nettopp med denne høytiden. Når vi inviterer bandet tilbake til årets Oslo World og til Kulturkirken Jakob, der de gjorde en fantastisk fremføring av dette verket da det ble sluppet, føles rammen minst like riktig - som en feiring av møtene, av det urene i kulturen, som vil begeistre og forbløffe mens klokken sniker seg mot midnatt.

Real Ones

IMG 5040

Også anbefalt

Web backgrounds 6
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00