Web backgrounds 2
SARA PARKMAN 1 Photo by FREDRIKA ERIKSSON stort
03.
nov

Konsert

Sara Parkman (Sverige)

  • Cosmopolite
  • Dørene: 20.30
  • Konsert: 21.30
  • Pris: 400,- / 320,- + avgifter

Et stort gjennombrudd på den svenske folkemusikkscenen.

Sara Parkman har funnet nye og uventede måter å omfavne svenske tradisjoner på. Sansen for sterke melodier og store dramatiske øyeblikk i musikken har gitt fiolinisten, sangeren og komponisten et stort gjennombrudd på den svenske folkemusikkscenen.

Musikken hennes kan høres gjennom tåka på skogsrave, men inneholder også overrumplende intime øyeblikk, hvor lydene av de akustiske instrumentene og stemmen er alt som betyr noe. Da hun spilte på Blå i mars, ble vi fullstendig blåst av banen av stemmekraften, tilstedeværelsen og den emosjonelle slagkraften i musikken hennes. Neste dag kontaktet vi henne og inviterte henne tilbake til Oslo World.

Sara Parkman - Rosen

Parkman debuterte med Sara Parkmans Skog i 2016. For det ble hun kåret til årets artist under Folk & Världsmusikgalan, en svensk feiring av folkemusikk fra hele kloden. Det har blitt flere album og utmerkelser siden, Grammis-nominasjoner og Dagens Nyheter’s Culture Prize, i tillegg til albumene Matriarkerna (2017) og Vesper (2019).

I 2022 kom Eros, agape, phila ut. De tre forskjellige ordene som for kjærlighet i gammelgresk blir utgangspunkter for musikalske utforskninger av begjær, ømhet, vennskap og familiebånd. På dette albumet og på 2023-utgivelsen Funeral Folk, som er et samarbeid med Maria w Horn, viser Parkman sin kunstneriske sult. Hun finner inspirasjon fra utenfor folkemusikken i alt fra bibeltekster til tegneserier og TV-serier, finkultur, kitsch og popmusikk. Store kontraster, men i Sara Parkmans musikk, finnes det alltid håp i den emosjonelle og stilmessige malstrømmen.

Også anbefalt

Web backgrounds 2
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00