Web backgrounds 7
45278e25c5e279b8117df6dbb04e1730
06.
nov

Ten Years After the Arab Spring

Dette arrangementet er i samarbeid med Masahat og Kunstplass.

For ti år siden gjenerobret protestbevegelser i arabiske land de offentlige rommene for første gang på flere tiår og utløste en eksplosjon av kunstneriske og kulturelle former for protest mot autoritære styresmakter. Et tiår senere har virkeligheten blitt drastisk endret i mange arabiske og europeiske byer som følge av eksil, voldelige motreaksjoner, konflikter, og fordrivning av millioner av arabiske borgere.

For å markere dette viser vi “Odorless Blue Flowers Awake Prematurely”, en kortfilm av Panos Aprahamian. Etter filmen vil Rana Issa lede en åpen diskusjon hvor tanker, erfaringer og historier vil bli utvekslet - om hvordan man forholder seg til kamper som utkjempes på andre steder, både geografisk og historisk.

Om filmen

I “Odorless Blue Flowers Awake Prematurely” møter vi dystopien gjennom dokumentasjon snarere enn gjennom fiksjonen. For mange mennesker er ikke pokalypsen en fremtidig mulighet, men en realitet. Det dokumentariske essayet utforsker Beiruts ignorerte og marginaliserte områder, som ble sterkt rammet av eksplosjonen 4. August 2020. Disse områdene befinner seg på begge sider av Beirutelvas bredder. I filmen er datoen 4. August dagen verden tar slutt, men også fortsetter å eksistere i et apokalyptisk skjær i dette området, med en global pandemi, dødelig forurensning, forlatte nabolag, økonomisk kollaps, ressursmangel og matmangel. Det er som om eksplosjonen annonserte slutten på noe - det er ingen steder å dra, ingen steder å gjemme seg, blomstene som gror over menneskekropper har ingen duft, det er ikke lenger noe å si. Selv elven, som fortsatt renner mot sjøen, er livløs. Hvordan lager man en film om verdens ende i dette øyeblikket? Kanskje stillheten er mørkets eneste gjenlevende venn.

Også anbefalt

Web backgrounds 3
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00