Oslo World Web backgrounds 2023 large11
45278e25c5e279b8117df6dbb04e1730
06.
nov

Ten Years After the Arab Spring

Dette arrangementet er i samarbeid med Masahat og Kunstplass.

For ti år siden gjenerobret protestbevegelser i arabiske land de offentlige rommene for første gang på flere tiår og utløste en eksplosjon av kunstneriske og kulturelle former for protest mot autoritære styresmakter. Et tiår senere har virkeligheten blitt drastisk endret i mange arabiske og europeiske byer som følge av eksil, voldelige motreaksjoner, konflikter, og fordrivning av millioner av arabiske borgere.

For å markere dette viser vi “Odorless Blue Flowers Awake Prematurely”, en kortfilm av Panos Aprahamian. Etter filmen vil Rana Issa lede en åpen diskusjon hvor tanker, erfaringer og historier vil bli utvekslet - om hvordan man forholder seg til kamper som utkjempes på andre steder, både geografisk og historisk.

Om filmen

I “Odorless Blue Flowers Awake Prematurely” møter vi dystopien gjennom dokumentasjon snarere enn gjennom fiksjonen. For mange mennesker er ikke pokalypsen en fremtidig mulighet, men en realitet. Det dokumentariske essayet utforsker Beiruts ignorerte og marginaliserte områder, som ble sterkt rammet av eksplosjonen 4. August 2020. Disse områdene befinner seg på begge sider av Beirutelvas bredder. I filmen er datoen 4. August dagen verden tar slutt, men også fortsetter å eksistere i et apokalyptisk skjær i dette området, med en global pandemi, dødelig forurensning, forlatte nabolag, økonomisk kollaps, ressursmangel og matmangel. Det er som om eksplosjonen annonserte slutten på noe - det er ingen steder å dra, ingen steder å gjemme seg, blomstene som gror over menneskekropper har ingen duft, det er ikke lenger noe å si. Selv elven, som fortsatt renner mot sjøen, er livløs. Hvordan lager man en film om verdens ende i dette øyeblikket? Kanskje stillheten er mørkets eneste gjenlevende venn.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large10
Vaart Nabolag2018 Refstad Lars Opstad 314 1

VårtNabolag på Ringsaker mottakssenter

Ringsaker mottakssenter

Søndag 11. juni

Starter 13.00

Oslo world news post14

Kulturytring 2023 Seminar

Musikk og aktivisme: Om samfunnet ikke endrer seg, vil musikken endre samfunnet. Vol. 1

Union Scene

Mandag 19. juni

Starter 13:30

Oslo world news post10

Oslo Pride

Oslo World & Skeiv verden på Pride

Oslo Pride Park

Fredag 30. juni

Starter 15:00

Por Fernando Young 1 fernandoyoung

Caetano Veloso - "Meu Coco Tour"

Oslo Konserthus

Søndag 01. oktober

Konsertstart 19.30

BVD19 1

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 12.00

BVD19 1

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 22. oktober

Starter 12.00