Oslo World Web backgrounds 2023 large8
Through Solidarity We Survive Exhibition
25.
okt

Utstillingsåpning!

Through Solidarity We Survive

  • Starter 15:00
  • Pris: Gratis!

En utendørs utstilling midt i byen, med kunstnere fra den syriske diasporaen.

Utstillingsåpning: 25. oktober
Utstillingsperiode: 25. Oktober - 1. November

I løpet av festivaluken vil kunstverk, laget av syriske kunstnere i diasporaen, stilles ut på Youngstorget, Sørenga, Sankthanshaugen og i Kulturkirken Jakob. Søndag 25. oktober åpnes utstillingen, på Youngstorget.

Den brå og uventede spredningen av COVID-19 har påvirket alt ved livene våre og rokket ved ting vi så på som uforanderlige. Samtidig som folk har jobbet sammen for å bekjempe denne felles, skjulte “fienden” har pandemien også styrket følelsen av at våre sosiale og politiske systemer gjennomgår en fundamental krise. Når situasjonen nå har synliggjort dype brister i systemene våre, er det også en anledning til å stille noen fundamentale spørsmål om hvem vi er og hvor vi er på vei hen.

Artister og kulturarbeidere spiller en rolle i dette, de skaper alternative rom, der vi kan stille viktige spørsmål om slike endringer. Kultur er hvem vi er som mennesker, våre sosiale liv kretser rundt det, det binder oss sammen og styrker følelsen av tilhørighet. Det er vanskelig å se for seg fremtiden uten de menneskelige egenskapene.

Through Solidarity We Survive Exhibition
Plakat av Ammar Khattab

Plakatene i 'Through Solidarity, We Survive'-utstillingen er svar på situasjonen vi opplever for øyeblikket og stammer fra to forskjellige initiativer. Det ene er en åpen invitasjon fra coculture, der syriske kunstnere som levde utenfor landet ble invitert til å lage dialogbasert kunst som reagerer på pandemien. Det andre er et kunstnerprogram ved UdK Berlin Career College.

Samtidig som UdK Berlins KUNST RAUM STADT-utstilling, viste coculture og UdK frem kunstverkene i ulike offentlige rom over hele Berlin denne sommeren. I Oslo vil plakatene bli utstilt i en kampanje spredt utover hele byen.

Kunstnere som deltar i utstillingen:

Alaa Hamameh, Ammar Hatem, Ammar Khattab, Diala Brisly, Fadi Aljabour, Fahed Halabi, Michaele Daoud, Nada Ali, Nagham Hamoush, Nour Safadi, Razan Sabbagh, Ruba Salameh, Tamer Mallak, Yaser Kassab, Yerevan Hassan, Zena El Abdalla.

I samarbeid med Coculture, SPACE og Fotogalleriet.