Web backgrounds 4
FACEBOOK EVENT BANNERS 2020 zee
Utsolgt
30.
okt

Tøyen Holding + Zee + Fredfades & Dirtyhans

Konserter og dj-set fra et av Oslos mest interessante musikalske miljøer

To artister fra et av Oslos mest interessante musikalske miljøer, Mutual Intentions, inntar Oslo World. I tillegg til konserter fra Zee og Tøyen Holding vil de tunge platesamlerene Fredfades og Dirtyhans DJ'e i løpet av kvelden. Passende nok så lover de klubbmusikk fra de mer underrepresenterte verdenshjørnene.

IMG 0182

Zee

Oslo er svøpt i mørke halve året, og det har til tider også preget musikken som oppstår her. Men heldigvis finnes det miljøer og artister som utmerker seg med en særskilt varme og en musikalsk sensibilitet som minner oss om at bortimot uendelig lyse netter venter i andre enden av tunellen. Oppblomstringen av dypt musikalsk ny soul, som artisten Zee er et fremskutt eksempel på, er en slik varm bølge som også har vekket begeistring. I plateselskapmiljøet Mutual Intentions har hun funnet likesinnede, musikere og produsenter som strekker seg mot vektløse jazzlandskap, dypvannsdykking i ny og gammel soul og et eget, sikkert grep om Oslos livepublikum.

Zineb Bensouda vokste opp i et tradisjonelt marokkansk hjem i Oslo, hvor hun også tidlig kjente på den kunstneriske virketrangen med musikk som foretrukket uttrykksform. Hun er påvirket av rytmer og ideer fra hele kloden, men samler trådene i distinkte låter. Hun er snart ute med debutsingelen sin, men har allerede notert seg for strålende konserter, blant annet på Bylarm i februar. Når hun skrider til scenen har hun med seg noen av Osloscenens flotteste musikere, og kjente navn i Mutual Intentions-sammenheng: Arthur Kay på tangenter, Magnus Falkenberg på bass og Bendik Hovik Kjeldsberg på trommer.

Image

Det er mange i Norge som lager fengende og estetisk vellykket hiphop, men det er ingen som skriver tekster som Mest Seff & Fredfades i Tøyen Holding. De lever i sin helt egne, men likefullt relaterbare verden. Den er referansetung og sofistikert, men den er også uhøytidelig, til tider politisk ukorrekt og aldri såkalt “conscious”. I denne duoen har de to rapperne funnet et rom der de kan fyre av i alle retninger om designmatretter, grafitti som den sistlevende punken, sneakerheads i rullestoler, marshmallows, turer på vingårder, flykaprere, gravstøtter og sjeldne tekstiler.

Debuten deres kom i 2017, og i år var Tøyen Holding 2 her, med gjestespill fra Chirag, Lars Vaular, KingSkurkOne, Arthur Kay og Ivar Strå. Platen vil bli stående, både som en svært god utgivelse i seg selv, men også et essensielt, oppvakt og underholdende dokument om noen i fremtiden forsøker å sette seg inn i ung og urban livsstil i Oslo, cirka 2020. Duoen har ikke gjort en eneste konsert under hele Corona-stria. Så dette er en unik mulighet for folket til å få med seg et eksklusivt live show av Fred & Seff.

Også anbefalt

Web backgrounds 5
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte - Få billetter igjen!

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00

Main 2 by JOHN N ADAMS III

Pres: All Things Live & Parkteatret

Infinity Song

Parkteatret

Onsdag 30. oktober

Konsertstart 19.00