Oslo World Web backgrounds8 2022
Alyona Alyona
03.
nov

Samtale

Verdien av kunst i tider med krig

I dette panelet diskuteres kunstens kraft når man skal gjenoppbygge og helbrede samfunn, eller i det hele tatt kjempe for dets eksistens.

Den russiske invasjonen av Ukraina er en regional katastrofe med globale konsekvenser, som flyktningstrøm, inflasjon og en mat- og energikrise. I tillegg har NATO blitt revitalisert.

Krig innebærer mobilisering, men fører også til andre former for motstand. Kulturlivet forholder seg sjeldent taust til konflikt og kunst kan være både en trøst og støtte i møte med virkeligheten. Siden invasjonen 24. februar, har en hel verden latt seg engasjere av kunst og kunstnere fra Ukraina.

I dette panelet diskuteres kunstens kraft når man skal gjenoppbygge og helbrede samfunn, eller i det hele tatt kjempe for dets eksistens. Hvor viktig er solidaritet og støtte fra den globale kultursektoren, og hvordan påvirker krig, eksil og tap kunstneres produksjon?

Alyona Alyona

Alyona Alyona

Alona Savranenko aka «alyona alyona», er en ukrainsk rapper og låtskriver. Før krigen i Ukraina rappet Alyona Alyona om kjærlighet til seg selv og feminisme, men den tidligere barnehagelæreren bruker nå sosiale medier for å øke bevisstheten rundt krigen i hjemlandet.

Vlad Yaremchuk

Vlad Yaremchuk

Vlad Yaremchuk er programdirektør for Atlas Festival, den største musikkfestivalen i Ukraina. Han jobber for tiden med flere initiativer rettet mot bistand til Ukraina, som «Music Saves UA», «Save Ukraine International TV-maraton», «Togheter with Ukraine Compilation». Han hjelper også promotører og festivaler med å booke ukrainske artister og innlemme ukrainske informasjonskampanjer og innsamlinger på arrangementer.

Helen Sildna by Laura Nestor 2020

Helen Sildna (Moderator)

Helen Sildna, grunnlegger av Tallinn Music Week, er en gründer som promoterer og produserer konserter, festivaler og sosiale kampanjer. Helen har en sterk stemme og engasjerer seg i temaer som rettigheter, mangfold og internasjonalisering.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds4 2022
Barnas verdensdager klovner

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober