Oslo World Web backgrounds 2023 large8
Zakir Hussain pc Jim Mc Guire 2 300dpi
05.
nov

Zakir Hussain & Niladri Kumar

  • Cosmopolite
  • Dørene: 17.00
  • Konsert: 18.00
  • Pris: 350,- / 250,- + avgift

Et møte mellom to mestere og fornyere av indisk klassisk musikk.

Under årets festival møtes to virkelige mestermusikere, Zakir Hussain og Niladri Kumar, på Cosmopolite. De virtuose duo-opptrednene deres er kjent for å være spekatakulære hendelser, der klassisk indisk musikk tas helt nye steder.

Zakir Hussain er en av de store tablaspillerne i vår tid, både kjent som soloartist og gjennom grenseoverskridende prosjekter som Shakti og Remember Shakti med John McLaughlin, Sangam med Charles Lloyd og Eric Harland og samarbeid med George Harrison, Van Morrison, Dave Holland, Chris Potter, Béla Fleck, Edgar Meyer og Herbie Hancock. Han var den fremste disiplen av faren sin, legendariske Ustad Allarakha, og startet sin profesjonelle karriere som tolvåring, allerede da akkompagnerte han Indias største klassiske musikere og dansere. Innen han var atten, var han et internasjonalt anerkjent navn. Han er ikke bare kjent som en enestående utøver på instrumentet sitt. Perkusjonist og musikkolog Mickey Hart, en av trommeslagerne fra legendariske Grateful Dead, har kalt ham en av de mest avanserte rytmikerne på jordkloden.

Niladri Kumar kommer fra fem generasjoner med sitarspillere. I mange år studerte han under sin far og guru, Pandit Kartick Kumar, hvor han lærte seg den indiske klassiske tradisjonen å kjenne før han revolusjonerte sitar-spillet og instrumentets rolle. Han eksperimenterte med elektrisk sitar, et instrument han kalte zitar, og har funnet en balanse mellom respekt for det tradisjonelle uttrykket og nyere uttrykksformer. Han har jobbet med fusionlegender som Jonas Hellborg, V. Selvaganesh og den tidligere nevnte gitaristen John McLaughlin.

Alle disse samarbeidene er verdt å sjekke ut - men det er fremdeles noe helt spesielt når disse to musikerne møtes i det intime duoformatet. “Vi går på scenen, og så spiller vi… og i løpet av den neste timen eller halvannen foretar vi en reise sammen. Noen ganger er det fabelaktig, andre ganger er det så magisk at vi må bruke fem dager på å komme oss ned på jorda,” har Hussain sagt tidligere. Denne høsten er Oslo World åsted for et slikt møte. Det vil du ikke gå glipp av.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large11
Por Fernando Young 1 fernandoyoung

Konsert

Caetano Veloso - "Meu Coco Tour"

Oslo Konserthus

Søndag 01. oktober

Konsertstart 19.30

Utsolgt

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 11.30

BVD19 1

For Barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 22. oktober

Starter 11.30

Oslo world news post13

Åpningskonsert

Mari Boine & Bugge Wesseltoft m/gjest Ella Marie Hætta Isaksen + utdrag fra «Vástádus Eana"

Oslo Konserthus

Mandag 30. oktober

Konsertstart 19.30

KY2023 ELLA

Beyond Music - Samtale

The Rise of Indigenous Pop Culture

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 16.30

29 Les Mamans du Congo Rrobin c Vivi What hmwk

Konsert

Les Mamans du Congo & RROBIN

Cosmopolite

Tirsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00