Oslo World Web backgrounds2 2022
Zakir Hussain pc Jim Mc Guire 2 300dpi
05.
nov

Zakir Hussain & Niladri Kumar

  • Cosmopolite
  • Dørene: 17.00
  • Konsert: 18.00
  • Pris: 350,- / 250,- + avgift

Et møte mellom to mestere og fornyere av indisk klassisk musikk.

Under årets festival møtes to virkelige mestermusikere, Zakir Hussain og Niladri Kumar, på Cosmopolite. De virtuose duo-opptrednene deres er kjent for å være spekatakulære hendelser, der klassisk indisk musikk tas helt nye steder.

Zakir Hussain er en av de store tablaspillerne i vår tid, både kjent som soloartist og gjennom grenseoverskridende prosjekter som Shakti og Remember Shakti med John McLaughlin, Sangam med Charles Lloyd og Eric Harland og samarbeid med George Harrison, Van Morrison, Dave Holland, Chris Potter, Béla Fleck, Edgar Meyer og Herbie Hancock. Han var den fremste disiplen av faren sin, legendariske Ustad Allarakha, og startet sin profesjonelle karriere som tolvåring, allerede da akkompagnerte han Indias største klassiske musikere og dansere. Innen han var atten, var han et internasjonalt anerkjent navn. Han er ikke bare kjent som en enestående utøver på instrumentet sitt. Perkusjonist og musikkolog Mickey Hart, en av trommeslagerne fra legendariske Grateful Dead, har kalt ham en av de mest avanserte rytmikerne på jordkloden.

Niladri Kumar kommer fra fem generasjoner med sitarspillere. I mange år studerte han under sin far og guru, Pandit Kartick Kumar, hvor han lærte seg den indiske klassiske tradisjonen å kjenne før han revolusjonerte sitar-spillet og instrumentets rolle. Han eksperimenterte med elektrisk sitar, et instrument han kalte zitar, og har funnet en balanse mellom respekt for det tradisjonelle uttrykket og nyere uttrykksformer. Han har jobbet med fusionlegender som Jonas Hellborg, V. Selvaganesh og den tidligere nevnte gitaristen John McLaughlin.

Alle disse samarbeidene er verdt å sjekke ut - men det er fremdeles noe helt spesielt når disse to musikerne møtes i det intime duoformatet. “Vi går på scenen, og så spiller vi… og i løpet av den neste timen eller halvannen foretar vi en reise sammen. Noen ganger er det fabelaktig, andre ganger er det så magisk at vi må bruke fem dager på å komme oss ned på jorda,” har Hussain sagt tidligere. Denne høsten er Oslo World åsted for et slikt møte. Det vil du ikke gå glipp av.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds4 2022
BVD2022 bbcover

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 22. oktober

Barnas Verdensdager OWMF2016 Lars Opstad 322

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 23. oktober

Omara Portuondo

Åpningskonsert!

Omara Portuondo

Oslo Konserthus

Mandag 31. oktober

Konsertstart 20.00

00100lr PORTRAIT 00100 BURST20210511143808883 COVER

Hedvig Mollestad + MC Yallah & Debmaster + DJ Nefertiti

Blå

Tirsdag 01. november

Konsertstart 19:00: Hedvig Mollestad 22:00: MC Yallah

Bombino 4 Mads Maurstad 31 05 16 web

Bombino + Knut Reiersrud

Cosmopolite

Tirsdag 01. november

Konsertstart 20.00: Knut Reiersrud 21.00: Bombino

Mo Ayn foto

Seminar

Oslo World UNG: Identitet i bevegelse

Sentralen

Onsdag 02. november

Starter 10.00