Oslo World Web backgrounds 2023 large10
Alyona Alyona
03.
nov

Alyona Alyona (Ukraina)

  • Trekanten
  • Dørene: 20:00
  • Konsert: 21:00
  • Pris: 250,- + avgift

Alyona Alyona vender tilbake til Oslo.

I fjor spilte den ukrainske rapperen Alyona Alyona en av de råeste konsertene under Oslo World, foran et stappfullt, kokende Blå. Det var en maktdemonstrasjon, hvor humoren og talentet hennes grep tak i alle som var til stede.

Alyona Savranenko ble født i Kirovogradskaya-regionen i sentral-Ukraina etter murens fall. Gjennombruddet fikk hun ved å rappe om hverdagslige ting - “Noen strikker sokker, noen lager mat, jeg rapper. Det er min fritidssyssel,” sa hun. Samtidig markerte hun seg ved å rappe på ukrainsk. Det var et valg hun tok etter Euromaidan-protestene i 2013. “Det finnes ord på ukrainsk som er mine - og jeg ønsket å bruke dem.”

Det valget, og tilhørigheten det signaliserer, har fått en annen betydning i år. I likhet med andre ukrainere, kjemper Alyona Alyona en innbitt kamp for hjemlandet sitt, på alle arenaer. Det har hun gjort med en integritet, og en tydelighet som ikke burde overraske noen som opplevde henne før invasjonen satte i gang. I år vender Alyona Alyona tilbake til Oslo for å delta i diskusjoner om krigen i Ukraina og for å spille en konsert. Vi gleder oss til å ønske henne velkommen tilbake.

MOVEMENT-TURNÉ

3. november: Oslo World

4. november: Oslo World
5. november: Bergen internasjonale musikkfestival