Web backgrounds 5
FACEBOOK EVENT BANNERS 2021 BEYOND MUSIC2
04.
nov

Oslo World UNG

Climate change: Act with the sense of Urgency

Vi står overfor en klimakrise. Samtidig reagerer ikke verden på de store endringene med den samme besluttsomheten som den har gjort i møte med koronaviruset, selv om vi er blitt varslet om at trusselen global oppvarming utgjør tross alt er større enn COVID-19. Ekstremvær og klimarelaterte kriser har drept mer enn 410.000 mennesker over det siste tiåret og påvirket 1.7 milliarder mennesker, de fleste av dem i fattige land med hetebølger og stormer som de mest dødelige tilfellene.

Blant mange i yngre generasjoner, blir klimaulydighet sett på som den eneste måten å oppnå faktisk endring på når myndighetene ikke har klart å handle. Fra skolestreiker til Extinction Rebellion prøver yngre klimaaktivister å bli hørt, og de engasjerer seg i større og større grad. Det er en påminner om at stemmegivning ikke er den eneste måten å delta i et demokrati på, og at sivil ulydighet kan være et essensielt skritt på vei mot endring. Musikkindustrien er ikke fremmed for dette - fra Lil Dickys “Earth” til samarbeidet Billie Eilish inngikk med non profit-organisasjonen Reverb om å lage en grønn verdensturne. Både artister og arrangører engasjerer seg for å bidra til en positiv endring.

I samarbeid med Oslo World UNG, SiO og Extinction Rebellion.

Iselin Shumba Foto Oyvind Eide

Iselin Shumba

Iselin Shumba er skuespiller, aktivist og samfunnsdebattant, utdannet ved Khio, UiO og i NYC. Som skuespiller er hun kjent fra ‘Snøfall’, ‘ZombieLars’, ‘Hjem til jul’, ‘Ragnarokk’ og ‘Livstid’. Hun har også jobbet ved flere av landets scener, deriblant Nationaltheatret.

Linnea foto Alex Assensi

Linnéa Svensson

Linnéa Svensson har jobbet med produksjon, sponsorer og bærekraft i nesten 20 år, ti av dem for Øyafestivalen. I dag er hun styremedlem i Greener Events, og som frilanser kurser hun blant annet arrangører i bærekraft.

Anna Nordahl Carlsen

Anna Nordahl Carlsen

Anna Nordal Carlsen er aktivist for Extinction Rebellion Norway, en desentralisert internasjonal bevegelse som protesterer på ikkevoldelig vis for å påvirke klimahandling.

Også anbefalt

Web backgrounds 7
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00

Momi Andreu Doz

Momi Maiga & Ibou Cissokho

Victoria Nasjonal Jazzscene

Torsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00