Web backgrounds 7
DAGADANA all white fot P D Kosmowska
04.
nov

Konsert

DAGADANA (Polen/Ukraina)

  • Cosmopolite
  • Dørene: 20.00
  • Konsert: 21.00
  • Pris: 350,- / 300,- + avgifter

Progressiv polsk-ukrainsk sammensmelting.

De siste 15 årene har DAGADANA utforsket polsk og ukrainsk kultur, og blandet tradisjonell slavisk musikk med alle tenkelige sjangere.

Bandmedlemmene møttes på en workshop i Kraków i 2008, og fant ut at de delte en forståelse og en kjærlighet for de samme tingene i musikken og livet. Siden det første møtet har DAGADANA reist verden rundt og spilt over 1000 konserter i 30 forskjellige land. De har opptrådt i den marokkanske ørkenen, Den forbudte by i Kina og på Glastonbury festivalen i England. Albumene deres har mottatt kritikerros og priser, både i hjemlandene deres og andre steder.

DAGADANA all flowers wall fot P D Kosmowska stort
Foto: P. D. Kosmowska

DAGADANAs uttalte filosofi handler om verdien av å møtes og utveksle musikk og kunst fra hele verden. De ser på seg selv som ambassadører med et budskap om forståelse mellom Polen og Ukraina. Arbeidet har fått en ny og tragisk relevans i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina i 2022.

Polen og Ukraina er naboland, begge med slavisk opprinnelse. De har lignende språk og skikker. I DAGADANAs utforskning av røttene sine, har bandet funnet en rekke interessante likheter og forskjeller mellom de to kulturene. De leker seg med denne kunnskapen, deres siste album «Tobie» fra 2021 er et godt eksempel: Den er full av ønskesanger, de eldste sangene som er bevart i slaviske land. Disse låtene danner utgangspunktet for en frydefull og groovy reise gjennom fusion, eksperimentell elektronisk musikk og popkunst. Deres vilje til å eksperimentere er på sin beste en årsak til trassig optimisme: Om ikke i politikkens verden, så i musikkens evne til å overraske, bevege og skape nye forståelser.

DAGADANA - Goi Ty nasha Pani

DJ Yantimer

Fra dørene åpner på Cosmopolite kl. 20.00 og etter konserten med DAGADANA vil den polske DJ'en og produsenten Yantimer (Janek Taraszkiewicz) holde festen gående. Han har vært på musikkscenen siden 1999. Foruten nasjonale fester har han også opptrådt i Brasil, USA, Storbritannia og 8 andre land. DJ-stilen hans er house & funk blandet med toner fra polsk og ukrainsk folk-hop, afrobrasiliansk house og global musikk.

DJ YANTIMER 2023
DJ Yantimer

Konserten er et samarbeid med Cosmopolite Scene.

Også anbefalt

Web backgrounds 2
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte - Få billetter igjen!

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00