Web backgrounds 7
Solo Snake stort
Utsolgt
04.
nov

Konsert

Desire Marea (Sør-Afrika)

Sørafrikansk åndelig helbredelse.

Den tverrfaglige kunstneren Desire Marea, født i den sørafrikanske provinsen KwaZulu-Natal, har det siste tiåret etablert seg som en sterk kreativ kraft av de sjeldne. De turnerte verden rundt i flere år med FAKA, et sørafrikansk skeivt kollektiv som de grunnla sammen med artisten Fela Gucci. Gruppen besøkte Oslo World i 2018. Siden har Desire begitt seg ut på en individuell reise forankret i helbredelse. De siste to årene har Desire utdannet seg til å bli sangoma, Nguni-folkets tradisjonelle helbrederrolle.

Desire Marea - If You Know fra den kommende EP-en: The Baddies of Isandlwana, som slippes 9. november 2023.

Mareas selvtitulerte solodebut fra 2020 dro veksler på flere elektroniske sjangere, og var en introspektiv utforskning av moderne kjærlighet og tap. Deres andre album On the Romance of Being fordyper seg i musikkens sosiale og helbredende kvaliteter. Det er spilt inn live med et ensemble på tretten musikere.

Bandet rommer noen av de mest fremtredende musikerne i Sør-Afrikas eksperimentelle musikkmiljøer, og gjennom de åtte låtene på albumet glir de uanstrengt gjennom post-gospel, spirituell jazz og den tradisjonelle musikken til Nguni- og Ndau-folket. FAKA var et av de store høydepunktene i 2018-utgaven av Oslo World. Fem år senere er vi begeistret over å ønske Desire Marea og bandet deres velkommen tilbake til festivalen!

DJ adipop

DJ Adipop

Adipop er en DJ og betaprodusent med base i Oslo. En musikkelsker med mange års erfaring i bransjen, som i over et tiår har spilt på klubber, festivaler og radiokanaler som NTS og Rinse. Adipop mikser drømmende, melodisk elektronika, hardtslående, hjemmelagde beats og rytmer, med referanser fra dancehall, rnb og afro.

Desire Marea vil også delta i panelsamtalen Music, social agency and stage arts på Dansens Hus før konserten. Les mer om panelsamtalen her (gratis inngang).

Sjekk ut resten av programmet til Oslo World 2023 her.

Også anbefalt

Web backgrounds 6
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte - Få billetter igjen!

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00

Main 2 by JOHN N ADAMS III

Pres: All Things Live & Parkteatret

Infinity Song

Parkteatret

Onsdag 30. oktober

Konsertstart 19.00