Web backgrounds 3
Desire Marea by Tatenda Chidora 2
04.
nov

Beyond Music - Samtale

Music, social agency and stage arts (SA/NO/USA)

I samarbeid med Dansens Hus inviterer vi til panelsamtale med Desire Marea, Thomas Talawa Prestø, Buru Mohlabane og Jessica L. E. Taylor under Oslo World 2023!

Det sørafrikanske performancekunst- og klubbmusikkfenomenet Desire Marea kommer til Oslo World 2023. I tillegg presenteres tre danseforestillinger som en del av årets festival; Jazz Ain't Nothing but Soul av Tabanka Dance Ensemble vises på Rikscenen, The Answer is Land av Elle Sofe Sara vises på Oslo Konserthus, og Via Injabulo av Via Katlehong vises på Dansens Hus. Alle kunstnerne bruker dans, koreografi og performativitet som et verktøy for endring.

I samtalen vil deltakerne snakke om scenekunst og musikk som medium for sosialt uttrykk, blandingen av ulike dansestiler og kulturelle påvirkninger, samt musikkens rolle i utviklingen av danseuttrykk. Paneldeltakerne vil fortelle om sine kreative prosesser og hvordan dans kan være en transformerende kraft for både utøvere og publikum.

Både Jazz Ain´t Nothing but Soul og The Answer is Land er tidligere vist på Dansens Hus.

Dansens Hus Talk Instagram 2023 v2 1
Panelsamtale: Musikk, sosial bevegelse og scenekunst

Paneldeltakere

Desire Marea er en tverrfaglig kunstner født i den sørafrikanske provinsen KwaZulu-Natal, og har det siste tiåret etablert seg som en sterk kreativ kraft av de sjeldne. De turnerte verden rundt i flere år med FAKA, et sørafrikansk skeivt kollektiv som de grunnla sammen med artisten Fela Gucci. Gruppen besøkte Oslo World i 2018, og fem år senere er vi begeistret over å ønske Desire Marea og bandet deres velkommen tilbake til festivalen!

Les mer og kjøp konsertbilletter her.

A15 A9 A98 4 C91 4 C4 E A005 B050 DF8 D3 CBC
Thomas Talawa Prestø

Thomas Talawa Prestø er en anerkjent dansekunstner og forsker som jobber for å fremme inkluderende og mangfoldige tilnærminger til dans og scenekunst. Som grunnlegger og kunstnerisk leder av Tabanka Dance Ensemble og skaperen av Talawa Technique, en unik og omfattende tilnærming til afrikansk og karibisk dans, har Prestø gitt betydelige bidrag til danseverdenen. Han er også stipendiat ved Høgskolen i Østfold og skal bli en av Skandinavias første Ph.D. kandidater til å fokusere på dekolonial dans og fremføringspraksis. Med over 25 års erfaring med å gjøre det norske kunstfeltet mer åpent og inkluderende, fortsetter Prestø å inspirere og utdanne dansere over hele verden.

Les mer om Jazz Ain't Nothing but Soul og kjøp billetter her.

Buru dansenshus talk
Buru Isaac Mohlabane

Buru Isaac Mohlabane er kunstnerisk leder for det legendariske dansekompaniet Via Katlehong. Kompaniet er for tiden rangert blant de 5 beste internasjonalt rangerte urbane dansekompaniene. Mohlabane ble født i 1983 i Katlehong Township i Eastrand. I 1996 startet han i kompaniet for å lære å danse, og i 1997 begynte han å opptre fast med Via Katlehong. I 1999 opptrådte han på åpnings- og avslutningsseremoniene til All Africa Games. Han har også turnert mye i ulike prosjekter i Sør-Afrika og Europa.

Les mer om Via Injabulo og kjøp billetter her.

Jessica dansenshus talk
Jessica Lauren Elizabeth Taylor

Jessica Lauren Elizabeth Taylor (moderator) er en kunstner, filmskaper, forfatter og community organizer. Hun er fra det sørlige USA, født i Mississippi og oppvokst i Florida på det som en gang var landet til Timucua. Taylors arbeid manifesterer seg gjennom tekst, dialog og video. Arbeidet hennes sentreres rundt temaer som ritualer, sosialpolitikk og identitetsmytologi for svarte og urfolk. Hun er hovedsakelig opptatt av å skape likhet i kunst og teater.

Samtalen vil foregå på engelsk og varer i omtrent 50 minutter.

Også anbefalt

Web backgrounds 4
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00