Oslo World Web backgrounds 2023 large15
Desire Marea by Tatenda Chidora 2
04.
nov

Beyond Music - Samtale

Music, social agency and stage arts (SA/NO/USA)

I samarbeid med Dansens Hus inviterer vi til panelsamtale med Desire Marea, Thomas Talawa Prestø, Buru Mohlabane og Jessica L. E. Taylor under Oslo World 2023!

Det sørafrikanske performancekunst- og klubbmusikkfenomenet Desire Marea kommer til Oslo World 2023. I tillegg presenteres tre danseforestillinger som en del av årets festival; Jazz Ain't Nothing but Soul av Tabanka Dance Ensemble vises på Rikscenen, The Answer is Land av Elle Sofe Sara vises på Oslo Konserthus, og Via Injabulo av Via Katlehong vises på Dansens Hus. Alle kunstnerne bruker dans, koreografi og performativitet som et verktøy for endring.

I samtalen vil deltakerne snakke om scenekunst og musikk som medium for sosialt uttrykk, blandingen av ulike dansestiler og kulturelle påvirkninger, samt musikkens rolle i utviklingen av danseuttrykk. Paneldeltakerne vil fortelle om sine kreative prosesser og hvordan dans kan være en transformerende kraft for både utøvere og publikum.

Både Jazz Ain´t Nothing but Soul og The Answer is Land er tidligere vist på Dansens Hus.

Dansens Hus Talk Instagram 2023 v2 1
Panelsamtale: Musikk, sosial bevegelse og scenekunst

Paneldeltakere

Desire Marea er en tverrfaglig kunstner født i den sørafrikanske provinsen KwaZulu-Natal, og har det siste tiåret etablert seg som en sterk kreativ kraft av de sjeldne. De turnerte verden rundt i flere år med FAKA, et sørafrikansk skeivt kollektiv som de grunnla sammen med artisten Fela Gucci. Gruppen besøkte Oslo World i 2018, og fem år senere er vi begeistret over å ønske Desire Marea og bandet deres velkommen tilbake til festivalen!

Les mer og kjøp konsertbilletter her.

A15 A9 A98 4 C91 4 C4 E A005 B050 DF8 D3 CBC
Thomas Talawa Prestø

Thomas Talawa Prestø er en anerkjent dansekunstner og forsker som jobber for å fremme inkluderende og mangfoldige tilnærminger til dans og scenekunst. Som grunnlegger og kunstnerisk leder av Tabanka Dance Ensemble og skaperen av Talawa Technique, en unik og omfattende tilnærming til afrikansk og karibisk dans, har Prestø gitt betydelige bidrag til danseverdenen. Han er også stipendiat ved Høgskolen i Østfold og skal bli en av Skandinavias første Ph.D. kandidater til å fokusere på dekolonial dans og fremføringspraksis. Med over 25 års erfaring med å gjøre det norske kunstfeltet mer åpent og inkluderende, fortsetter Prestø å inspirere og utdanne dansere over hele verden.

Les mer om Jazz Ain't Nothing but Soul og kjøp billetter her.

Buru dansenshus talk
Buru Isaac Mohlabane

Buru Isaac Mohlabane er kunstnerisk leder for det legendariske dansekompaniet Via Katlehong. Kompaniet er for tiden rangert blant de 5 beste internasjonalt rangerte urbane dansekompaniene. Mohlabane ble født i 1983 i Katlehong Township i Eastrand. I 1996 startet han i kompaniet for å lære å danse, og i 1997 begynte han å opptre fast med Via Katlehong. I 1999 opptrådte han på åpnings- og avslutningsseremoniene til All Africa Games. Han har også turnert mye i ulike prosjekter i Sør-Afrika og Europa.

Les mer om Via Injabulo og kjøp billetter her.

Jessica dansenshus talk
Jessica Lauren Elizabeth Taylor

Jessica Lauren Elizabeth Taylor (moderator) er en kunstner, filmskaper, forfatter og community organizer. Hun er fra det sørlige USA, født i Mississippi og oppvokst i Florida på det som en gang var landet til Timucua. Taylors arbeid manifesterer seg gjennom tekst, dialog og video. Arbeidet hennes sentreres rundt temaer som ritualer, sosialpolitikk og identitetsmytologi for svarte og urfolk. Hun er hovedsakelig opptatt av å skape likhet i kunst og teater.

Samtalen vil foregå på engelsk og varer i omtrent 50 minutter.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large15
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 11.30

Oslo world news post13

Åpningskonsert

Mari Boine & Bugge Wesseltoft m/gjest Ella Marie Hætta Isaksen + utdrag fra «Vástádus Eana"

Oslo Konserthus

Mandag 30. oktober

Konsertstart 19.30

Julie Forchhammer Klimakultur

Beyond Music - Workshop

Music and climate justice

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 14.00

KY2023 ELLA

Beyond Music - Samtale

The Rise of Indigenous Pop Culture

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 16.30

Khalid exhibition

Beyond Music - Utstilling

Vernissage: Khartoon Deconstructed

Baba Bar Oslo

Tirsdag 31. oktober

Starter 17.00

29 Les Mamans du Congo Rrobin c Vivi What hmwk

Konsert

Les Mamans du Congo & RROBIN

Cosmopolite

Tirsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00