Oslo World Web backgrounds 2023 large16
Fulu Mizki2
03.
nov

Dobbelkonsert

Fulu Miziki & Faizal Mostrixx (DR Kongo/Uganda)

  • Blå
  • Dørene: 21.00
  • Konsert: 22.00: Fulu Miziki / 23.30: Faizal Mostrixx
  • Pris: 325,- / 260,- + avgifter

Resirkulert fremtidsmusikk fra Kinshasa og afrofuturistisk klubbmanifest fra Uganda.

Ordene Fulu Miziki kan oversettes som "musikk fra søppel". Det er i grunnen en ganske presis beskrivelse av dette fjetrende kaotiske øko-bevisste, afro-futuristiske punk-kollektivet. De er tidsreisende, kunstnere fra en fremtid der menneskeslekten atter en gang har forsonet seg med moder jord og med seg selv. Siden 2020 har Fulu Miziki tatt Europa med storm. De har spilt på en rekke konsertscener, festivaler og holdt workshops med ungdommen.

Det tverrfaglige kunstnerkollektivet er basert i den kongolesiske hovedstaden Kinshasa. I flere år nå har medlemmene brukt mye tid på å konseptualisere et orkester laget av gjenstander funnet i søpla, en besetning og instrumentpark som er i endring, alltid på jakt etter nye lyder.

Å lage sine egne instrumenter, kostymer og masker er avgjørende for tilnærmingen av Fulu Mizikis musikalske kjerneideologi. Lydbildet deres er skapt for å få fram et pan-afrikansk budskap som handler om kunstnerisk frigjøring, fred og et alvorlig blikk på den økologiske situasjonen i Den demokratiske republikken Kongo og hele verden. Det er håp i hengende snøre - for Fulu Miziki kan alt gjenopprettes og atter bli fortryllet.

Fulu Miziki ft. Sekelembele - Bivada

Faizal Mostrixx

Faizal Mostrixx er et av de mest originale talentene som har dukket opp fra den nye østafrikanske kunstscenen de siste årene. Han er en svært aktiv figur på Kampalas eksplosive elektroniske musikkscene, og har samarbeidet med det sentrale Nyege Nyege-kollektivet, med opptredener på festivalen deres, i tillegg til konserter på festivalen Bayimba. På Mutations (2023), hans første album på Glitterbeat, presenterer Mostrixx sin afrofuturistiske visjon for musikken på overbevisende vis.

Faizal Mostrixx ft. Morena Leraba - Loosely

Som danser innlemmer Mostrixx breakdance, body-popping, tradisjonelle afrikanske og eksperimentelle samtidsformer i uttrykket sitt. Som musikkprodusent hører vi hans visjon om østafrikansk elektronisk musikk: en vev av polyrytmikk, moderne klubbmusikk, sørafrikanske Amapiano, seremonielle sanger fra Nilenbassenget og panafrikanske feltopptak. Det er ikke en oversettelse av afrikanske lyder - Mostrixx lager umiskjennelig ugandisk musikk - den er bare ikke som den ugandiske musikken som er laget før ham.

I et intervju om musikken sin, har Faizal Mostrixx sagt at hans interesse er "å gi afrikanske tradisjonelle instrumenter og organiske rytmer en poetisk elektronisk instrumentering og å fortelle historier til verden som aldri har blitt fortalt før". Med Mutations, hans andre album som ble gitt ut av Glitterbeat til strålende anmeldelser tidligere i år, har han gjort akkurat det.

DJ Nora Pagu
DJ Nora Pagu

DJ Nora Pagu er Oslo World-styremedlem, vinansvarlig i Flott Gjort, festivalvenn og ambassadør. Nora mikser R&B og trap, med afrobeat, afrohouse, gom-ish, grime, 2step, melodisk techno og nordafrikansk og sudanesisk elektronika.

Sjekk ut resten av programmet til Oslo World 2023 her.

Les mer

Oslo World Web backgrounds 2023 large16

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large8
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 11.30

Oslo world news post13

Åpningskonsert

Mari Boine & Bugge Wesseltoft m/gjest Ella Marie Hætta Isaksen + utdrag fra «Vástádus Eana"

Oslo Konserthus

Mandag 30. oktober

Konsertstart 19.30

Julie Forchhammer Klimakultur

Beyond Music - Workshop

Music and climate justice

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 14.00

KY2023 ELLA

Beyond Music - Samtale

The Rise of Indigenous Pop Culture

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 16.30

Khalid exhibition

Beyond Music - Utstilling

Vernissage: Khartoon Deconstructed

Baba Bar Oslo

Tirsdag 31. oktober

Starter 17.00

29 Les Mamans du Congo Rrobin c Vivi What hmwk

Konsert

Les Mamans du Congo & RROBIN

Cosmopolite

Tirsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00