Web backgrounds 1
1665671562 fulu miziki pic 1 stort
Web backgrounds 1
25.05.2023

Oslo World 2023 på Blå!

Fulu Miziki & Faizal Mostrixx

Resirkulert fremtidsmusikk fra Kinshasa og afrofuturistisk klubbmanifest fra Uganda er det som venter når Fulu Miziki og Faizal Mostrixx starter helgen på Blå under Oslo World 2023. Etter konsertene spiller Oslo World-ambassadør DJ Nora Pagu til klubben stenger. Sikre det billetter til en fredagskveld du seint vil glemme!

Ordene Fulu Miziki kan oversettes som "musikk fra søppel". Det er i grunnen en ganske presis beskrivelse av dette fjetrende kaotiske øko-bevisste, afro-futuristiske punk-kollektivet. De er tidsreisende, kunstnere fra en fremtid der menneskeslekten atter en gang har forsonet seg med moder jord og med seg selv. Siden 2020 har Fulu Miziki tatt Europa med storm. De har spilt på en rekke konsertscener, festivaler og holdt workshops med ungdommen.

Å lage sine egne instrumenter, kostymer og masker er avgjørende for tilnærmingen av Fulu Mizikis musikalske kjerneideologi. Lydbildet deres er skapt for å få fram et pan-afrikansk budskap som handler om kunstnerisk frigjøring, fred og et alvorlig blikk på den økologiske situasjonen i Den demokratiske republikken Kongo og hele verden. Det er håp i hengende snøre - for Fulu Miziki kan alt gjenopprettes og atter bli fortryllet.

Fulu Miziki - Bivada ft. Sekelembele

Faizal Mostrixx er et av de mest originale talentene som har dukket opp fra den nye østafrikanske kunstscenen de siste årene. Han er en svært aktiv figur på Kampalas eksplosive elektroniske musikkscene, og har samarbeidet med det sentrale Nyege Nyege-kollektivet, med opptredener på festivalen deres, i tillegg til konserter på festivalen Bayimba. På Mutations (2023), hans første album på Glitterbeat, presenterer Mostrixx sin afrofuturistiske visjon for musikken på overbevisende vis.

Som danser innlemmer Mostrixx breakdance, body-popping, tradisjonelle afrikanske og eksperimentelle samtidsformer i uttrykket sitt. Som musikkprodusent hører vi hans visjon om østafrikansk elektronisk musikk: en vev av polyrytmikk, moderne klubbmusikk, sørafrikanske Amapiano, seremonielle sanger fra Nilenbassenget og panafrikanske feltopptak. Det er ikke en oversettelse av afrikanske lyder - Mostrixx lager umiskjennelig ugandisk musikk - den er bare ikke som den ugandiske musikken som er laget før ham.

Les mer og kjøp billetter her!

Faizal Mostrixx - Loosely ft. Morena Leraba

Pahua & Ghetto Kumbé

Folkloristisk elektropop fra Mexico finner sammen med colombiansk afrofuturisme når Pahua og Ghetto Kumbé spiller dobbelkonsert på Blå lørdag 4. november. Ghetto Kumbé fra Bogotá skulle spille her i fjor, men måtte dessverre avlyse - nå er de endelig klare for Oslo, og det er også et av de største stjerneskuddene i mexicansk musikk. Etter konsertene avsluttes kvelden med Oslo World-favoritt DJ Bacalao - alt på en billett!

Den colombianske trioen Ghetto Kumbé vil aktivisere publikum fra hele verden, og invitere dem inn i sin digitale rumba. Deres ritualistiske konserter er basert på en kraftfull blanding av perkusjon, karibiske house-beats og tradisjonelle afro-colombianske rytmer, med inspirasjon fra Vest-Afrika. Ghetto Kumbé er også inspirert av revolusjonære bevegelser over hele verden, og har etablert seg som et av de viktigste bandene på den blomstrende alternative colombianske musikkscenen. De har spilt fantastiske sett på store europeiske festivaler som Roskilde og Glastonbury, iført sine selvlysende masker. Det utenomjordiske finner sitt jordnære motstykke i kritikken av økende forskjeller, korrupsjon blant politikere og det kapitalistiske systemets manglende moral. Når Ghetto Kumbé spiller live, møter opprøret dansen.

Ghetto Kumbé – Eso No Me Falla

Colombiansk og meksikansk cumbia, folkloristiske lyder og elektroniske beats - alt hører hjemme i universet til Pahua, prosjektet til den meksikanske perkusjonisten, sangeren, komponisten og DJ-en Paulina Sotomayor. Med fire EP-er på samvittigheten har hun allerede blitt anerkjent som en meksikansk pioner innenfor alternativ elektronisk folkemusikk, med dype røtter i tradisjonen og fingeren på pulsen til den kontemporære latinamerikanske popboomen.

Pahua ble etablert under pandemien i 2020. Det er en blanding av elektronisk musikk med latinske rytmer, sterke tekster og et positivt budskap i bunn. I 2023 slipper Pahua sitt første album, Habita, hvor hun samarbeider med artister fra Mexico, Chile, Colombia, Den Dominikanske Republikk, Cuba, Costa Rica og Venezuela. Denne høsten spiller en av de nye stjernene på den alternative meksikanske musikkscenen sin første konsert i Norge, under Oslo World.

Les mer og kjøp billetter her!

Pahua & La Perla - Espantapájaros

Flere nyheter

Web backgrounds 4