Oslo World Web backgrounds11 2022
Miss Balanta 2
31.
okt

Opening event

Keynote & Fashion

Før åpningskonserten i Konserthuset, holder Dr. Anna Marazuela Kim en åpningstale om kunstens betydning og Miss Balanta viser frem sin nye turbankolleksjon.

NB! Eventet er gratis, men det er begrenset kapasitet. Registrer deg her.

17.30: Dr. Anna Marazuela Kim - Kultur som en menneskerettighet

Kunst og kultur er ofte sett på som elitistisk, forbehold toppsjiktet i samfunnet, og derfor sekundært de grunnleggende menneskelige behovene som vi trenger for å overleve. Hva om vi kunne utfordre denne ideen, snu paradigmet, samtidig som vi bevarer engasjementet? Hvordan kan kultur bli sett på som grunnleggende, en essensiell ingrediens i det å vokse og utvikle oss?

Dette foredraget er et innspill i denne debatten. Kultur og kreative uttrykk er langt ifra elitistisk eller mindre viktig, men en menneskerettighet. Kultur er avgjørende for hvem vi er og for hvem vi kan bli.

AMKIM press bw

Dr Anna Marazuela Kim

Dr Kim er en internasjonal konsulent basert i London, som skriver og holder foredrag om verdien av kunst og kultur. Som medlem av IAS og tverrfaglige forskningsgrupper i USA, Storbritannia og Europa, er Dr Kim dedikert til å formilde kultur og bringe akademisk ekspertise til bredere publikum.

17.50: Miss Balanta moteshow

Angelica er hennes fødselsnavn, Miss Balanta er hennes alter-ego. Miss Balanta, merket og personen, har åpnet opp et marked for turbaner som hodeplagg og moteplagg i Colombia. Hennes trang til å lære mer om sine afro-colombianske røtter har vært motivasjonen til å forvandle stoffstykker til fasjonable kunstverk. Angelica anstrenger seg for å bygge opp Miss Balanta i skandinavisk sammenheng. Bli med på lanseringen av den nye kolleksjonen hennes, en moteforestilling som belyser Miss Balanta-prosjektet, hennes reise for å komme i kontakt med sine afrikanske røtter, hva det betyr å være både afro og latina og viktigheten av å koble sammen den afrikanske diasporaen i Norge.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds11 2022
Barnas verdensdager klovner

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober