Web backgrounds 7
Miss Balanta 2
31.
okt

Opening event

Keynote & Fashion

Før åpningskonserten i Konserthuset, holder Dr. Anna Marazuela Kim en åpningstale om kunstens betydning og Miss Balanta viser frem sin nye turbankolleksjon.

NB! Eventet er gratis, men det er begrenset kapasitet. Registrer deg her.

17.30: Dr. Anna Marazuela Kim - Kultur som en menneskerettighet

Kunst og kultur er ofte sett på som elitistisk, forbehold toppsjiktet i samfunnet, og derfor sekundært de grunnleggende menneskelige behovene som vi trenger for å overleve. Hva om vi kunne utfordre denne ideen, snu paradigmet, samtidig som vi bevarer engasjementet? Hvordan kan kultur bli sett på som grunnleggende, en essensiell ingrediens i det å vokse og utvikle oss?

Dette foredraget er et innspill i denne debatten. Kultur og kreative uttrykk er langt ifra elitistisk eller mindre viktig, men en menneskerettighet. Kultur er avgjørende for hvem vi er og for hvem vi kan bli.

AMKIM press bw

Dr Anna Marazuela Kim

Dr Kim er en internasjonal konsulent basert i London, som skriver og holder foredrag om verdien av kunst og kultur. Som medlem av IAS og tverrfaglige forskningsgrupper i USA, Storbritannia og Europa, er Dr Kim dedikert til å formilde kultur og bringe akademisk ekspertise til bredere publikum.

17.50: Miss Balanta moteshow

Angelica er hennes fødselsnavn, Miss Balanta er hennes alter-ego. Miss Balanta, merket og personen, har åpnet opp et marked for turbaner som hodeplagg og moteplagg i Colombia. Hennes trang til å lære mer om sine afro-colombianske røtter har vært motivasjonen til å forvandle stoffstykker til fasjonable kunstverk. Angelica anstrenger seg for å bygge opp Miss Balanta i skandinavisk sammenheng. Bli med på lanseringen av den nye kolleksjonen hennes, en moteforestilling som belyser Miss Balanta-prosjektet, hennes reise for å komme i kontakt med sine afrikanske røtter, hva det betyr å være både afro og latina og viktigheten av å koble sammen den afrikanske diasporaen i Norge.

Også anbefalt

Web backgrounds 7
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00