Web backgrounds 2
K14 Press Photo 1
04.
nov

Kid Fourteen (Libanon)

Intens og kunstferdig avant-punk fra Beirut og Paris.

Kid Fourteen er artistnavnet til Khodor Ellaik, en libanesisk musiker og låtskriver som for øyeblikket bor i Paris. Ved hjelp av synther og trommemaskiner blander han pop, post-punk, støy og elektronisk musikk, inspirert av alt fra Suicide, Xiu Xiu og Scott Walker til Baxter Dury og Gabe Gurnsey. Konsertene hans er teatralske og intense opplevelser.

I tenårene hørte Khodor på metal. I 2010 startet han og noen venner det sentrale bandet Beirut Scum Society, som hentet inspirasjon fra den tidlige punkbevegelsen. De slapp flere demoer og en split-syvtommer på Tian An Men 89 før de ble oppløst i 2013. Etter et kort opphold i New York returnerte Khodor til Beirut og dannet no wave-bandet Friendly Faces med lokale talenter.

Et samarbeid i Beirut med Alex Zhang Hungtai, som spilte i Dirty Beaches på det tidspunktet ble foranledningen til å gi ut egen musikk under navnet Kid Fourteen i 2015. Debutalbumet, “Dream Kids Never Sleep” ble sluppet på det libanesiske labelet Ruptured i 2016. Khodor turnerte mye mellom 2016 og 2019, da samarbeidspartneren Karim Chams ble med i Kid Fourteen.

Det tredje albumet “Love” kom ut i mars 2020. Dette hadde Khodor spilt inn, arrangert, mikset og mastret selv. Siden da har han plukket opp saksofonen og dannet en duo med musikeren Jad Atoui som har resultert i EP-en “Mad City, Cool Weather”. Det er en artist i konstant bevegelse som besøker Kafé Hærverk under Oslo World.

Også anbefalt

Web backgrounds 6
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00