Oslo World Web backgrounds 2023 large16
INN banner
05.
nov

Lansering: INN

"INN" er en organisasjon som jobber politisk, strategisk og med kompetansebyggende tiltak for å bedre situasjonen til kunstnere og kulturarbeidere med minoritetsbakgrunn i Norge. Under årets festival lanseres organisasjonen, som samler kunstnere på tvers av ulike felt, på Internasjonalen.

"INN" vil i første del av arrangementet presentere hvem de er og hva de jobber med. I andre del inviterer de "gamle rebeller" og "unge rebeller" til en oppløftende og inspirerende samtale om minoriteters arbeid i norsk kulturliv - før og nå. Hva motiverte "rebellene" til å jobbe med denne tematikken før? Hva gjorde de da? Jobber de "unge rebellene" med de samme tingene idag? Hvilke nye utfordringer har oppstått og hva står fortsatt uløst og ubesvart? Hva er veien videre?

Khalid Salimi foto David Brandt

Khalid Salimi

Khalid Salimi er en norsk-pakistansk menneskerettighetsaktivist, forfatter og kulturkritiker. Han var daglig leder av Antirasistisk senter i Oslo fra 1983 til 1998 og har vært lederen av stiftelsen Mela siden 2001. Khaled er også initiativtager til Melafestivalen i Norge, som ble avholdt for første gang i 2001. Han var nestleder i Norsk kulturråd fra 1996 til 2004.

Sven Henriksen - Fotograf: Per Heimly

Sven Henriksen

Sven Henriksen er nestleder i INNs styre. Han er en samisk-norsk skuespiller, dramatiker og samfunnsdebattant, som har spilt roller i alt fra såpeserien "Hotel Cæsar" til "Nissene over skog og hei" og "Sofies verden". Henriksen er også mulig å se på teaterscenen der han spiller og regisserer stykker.

Johanna Alem

Johanna Alem

Johanna Alem jobber som Head of Event & Promotion i Universal Music Norge. I tillegg er hun såkalt "endringsagent" i Music Norway og hun deltar i en intern gruppe i Universal som jobber med inkludering og mangfold i norsk musikkbransje. Sammen initierte de programmet «Hev stemmen» som ble sendt på NRK1 i juni, med over 30 medvirkende norske artister og profiler.

Uma Feed Tjelta

Uma Feed Tjelta

Uma Feed Tjelta er aktiv samfunnsdebattant, skuespiller og scenekunstner. Hun er utdannet method acting-skuespiller ved NSKI Høyskole og har jobbet som freelance scenekunstner i en årrekke. Tjelta har vært med i flere performancer og produksjoner for scene, samt gjort småroller for tv, film og reklame. Hun har også hatt egne scenekunstoppsetninger. Uma er også involvert i festivalen "Film fra sør" som prosjektleder for programseksjonen "Det Kritiske Rom".