Web backgrounds new7
2018 Pinelopi Gerasimou 1
06.
nov

Marina Satti (Hellas)

Marina Satti, også kjent som SATTI, bruker gresk tradisjonell musikk som et springbrett for utforskning av moderne pop.

Mange vil dra kjensel på singelen “Mantissa”, som var inspirert av tradisjonell musikk fra Epirus og som gikk viralt på Youtube i 2017. I musikkvideoen beveger Satti og venninnene seg gjennom gatene i Athen, mens de danser en miks av gresk tradisjonell dans og Bollywood. Fans over hele verden laget sine egne versjoner av videoen og per i dag er “Mantissa” sett over 48 millioner ganger.

Hun er født i Athen og vokste opp i Heraklion på Kreta, sammen med sin sudanesiske far og greske mor. Fra tidlig av hadde Satti en glupsk formidlingstrang, på tvers av kulturelle grenser og sjangere. Hun uttrykte seg gjennom musikk og design, hun har vært innom teater, arkitektur, klassisk piano, låtskriving, sang og musikkproduksjon. Parallelt med denne utforskningen har karrieren tatt sjumilssteg. Hun har turnert over hele Europa med European Jazz Orchestra som representant for Hellas, hun har vært skuespiller i det greske nasjonalteateret og operaen, og hun har jobbet med navn som Bobby McFerrin, Paco de Lucia, Wayne Shorter, Danilo Perez, Nikos Mamangakis, Nikos Kypourgos og mange flere. I 2016 startet hun også opp Fonέs, en gruppe med kvinnelige greske sangere. Musikken hennes har røtter fra Balkan, fra greske øyer, fra arabisk musikk, alt sammen rotfestet i en moderne urban virkelighet. Det er Sattis respons på normaliseringen av rasisme og fremmedfrykt, på en trangere og hardere verden.

2019 Pinelopi Gerasimou 1

Til Oslo World kommer Satti som soloartist - hun slipper debutalbumet like før festivalen. Også her støter vi på en tindrende klar kunstnerisk identitet og opprørstrang på tvers av alle enkeltbestanddelene og erfaringene som utgjør et menneskeliv, i et stadig omskiftelig kulturelt og politisk landskap. Noe er provokativt, noe er fengende, alt er en fryd for øyet og øret. Marina Sattis musikk gir et øyeblikksbilde av hvordan en av Europas mest interessante unge artister baler med nåtidens kulturelle paradokser, hvor holdning og underholdning, avkobling og tilkobling, stadig står i et spenningsforhold.

Også anbefalt

Web backgrounds new3
Barnas verdensdager klovner

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 23. oktober

Barnas verdensdager klovner

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 24. oktober

Solidarity Patchwork- Foto Ingrid Fadnes

Utstilling + workshops

Solidarity patchwork: Historier om aktivisme

Kunstplass

Lørdag 30. oktober

Starter 14.00

Omou Sangare

Åpningskonsert

Oumou Sangaré

Rockefeller Music Hall

Tirsdag 02. november

Konsertstart 19:30

Nefertiti 2 november pa Internasjonalen

Åpningsfest m/ DJ Nefertiti

Internasjonalen

Tirsdag 02. november

Konsertstart 21.30

6003022 3863260

Fra Senegal til Setesdal

Cosmopolite

Onsdag 03. november

Konsertstart 19.00