Oslo World Web backgrounds5 2022
Vuyo
01.
nov

NOPA-snakk

Når reisen påvirker låtskrivingen

Vi reiser, vi møter mennesker fra forskjellige deler av verden, vi hører på musikk skrevet av andre. Hvordan påvirker det en låtskriver? Hva er historien bak en låt? Hvordan kan en låtskriver komprimere levd liv ned til 3 minutter? Hvordan inspirerer impulser fra ulike deler av verden melodiene og temaene vi skriver om? Eller for å starte med utgangspunktet, hvordan lager du en sang? Hva kreves?

I samarbeid med NOPA.

Katarina Barruk

Katarina Barruk

Katarina Barruk er en av de sentrale unge artistene fra Sápmi i dag. Hun er kjent for en hardtslående, men også smidig og jordnær blanding av popmusikk, tradisjonell joik og improvisasjon. Hun vokste opp i Lusspie (Storuman) og Gajhrege (Gardfjäll), men bor i dag i Oslo, og det siste tiåret har hun spilt konserter over hele Europa.

Vuyo

Vuyo

Ole Vuyo Småge er en norsk/sørafrikansk rapper og produsent, og ble i fjor nominert til NOPAs låtskriverstipend. Fjoråret inneholdt utgivelse av den selvproduserte EPen ‘Home Cooked Meals’, bestillingsverket ‘Brothers’ på Festspillene i Nord-Norge, innspilling av EP og konsert i Johannesburg med lokale artister og produsenter. Født i Zimbabwe, oppdratt i Norge, Sør-Afrika og Zambia, hadde Vuyo sett store deler av verden allerede før han nådde skolealder. Med en far sentral i frigjøringskampen fra apartheid i Sør-Afrika, og en mor som kjempet samme sak i nabolandet Namibia, var det tidlig klart at Vuyo ville ende opp som en verdensborger

Asta B Lydersen

Asta B. Lydersen

Asta B. Lydersen er artist og skuespiller i kulturgruppen Queendom, og har lang erfaring som styremedlem og jurymedlem i kulturlivet. Hun jobber i dag som frilans prosjektleder, arrangementsprodusent og programleder innen kultur, næringsliv og frivillighet.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds11 2022
Barnas verdensdager klovner

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober