Web backgrounds 1
IMG 3626

Nimco Happy + Rama Jama

  • Riksscenen
  • Dørene: 22.30
  • Konsert: 23.00
  • Pris: 280,-
  • 04. til 06. november 2022

Når kjærligheten går viralt. En Tik Tok-legende kommer til årets festival og spiller sammen med en lokal heltinne - Rama Jama!

Oslo World arrangerer to konserter med Tik Tok-stjernen Nimco Happy på Riksscenen. Aldersgrense fredag 4. november er 18 år, men søndag 6. november er alle velkommen til å bli med - ungdom, barn og familier!

2021 var på mange måter et svært uvanlig år for musikkbransjen, og “Isii Nafta” (“Gi meg liv”) av Nimco Happy var en av årets mest minneverdige suksesshistorier. Nimco Happy er sanger, hun er skuespiller og den første kvinnelige somalske artisten som har signert med et majorlabel. Den somalske diasporaen har trykket henne til sitt bryst, og derfra har veien gått videre til lyttere og fans fra hele verden.

Det var “Isii Nafta” som gjorde det. Låta vakte først oppsikt i Øst-Afrika for noen år siden. Da somalsk ungdom etter hvert begynte å bruke låta i TikTok-videoer eksploderte det. Sangen inspirerte tusenvis av dansevideoer - blant dem en fra Cardi B og søsteren hennes. Den er et kroneksempler på hvor uforutsigbare pophit-historier kan være for tiden.

Det har vært en usedvanlig reise, og hele veien har Nimco sagt at hun simpelthen ønsker å spre kjærlighet. Hun ønsker å endre folks blikk på den somalske diasporaen, og hun ønsker også å minne somalere på at hun har kommet dit hun er på grunn av kjærlighet. “Vi elsker å elske - og vi er født i kjærlighet”, som hun har uttrykt det i et intervju.

IMG 9279 1

Rama Jama

Rama Jama er en aktivist, med egen YouTube-kanal. Noen kjenner henne kanskje fra tv-serien “Vårt lille land”, som ildsjel i bydel Sagene, der hun jobber som tiltakskonsulent i NAV, eller som sanger. Vi oppdaget henne på Somali Week Oslo, der hun imponerte alle oppmøtte. Nå gleder vi oss til enda en konsertopplevelse!

Alt dette gjør Nimco Happy og Rama Jama til en ideell booking når vi for første gang samarbeider med Somali Week, Oslo-festivalen som ble arrangert for første gang denne våren. Her inviteres folk til å ta del i somalsk kultur på en rekke forskjellige måter, på noen av favorittscenene våre i byen. Vi er svært begeistret for å samarbeide med dem om det som kommer til å bli en helt spesiell kveld på Riksscenen.

Spilledatoer

Web backgrounds 1

fredag 04. november

23.00 - Riksscenen

Konsert for publikum over 18 år

Pris: 280,-

søndag 06. november

15.00 - Riksscenen

Konsert for publikum under 18 år og familier

Pris: 170,- /65,- + 425,- for familier

Også anbefalt

Web backgrounds 6
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00