Oslo World Web backgrounds 2023 large10
Oslo world news post20
02.
nov

Seminar

Oslo World UNG 2023: å følge drømmen!

30 år med musikk og aktivisme; å følge drømmen.

Gjennom Oslo World sin historie som strekker seg tilbake tre tiår, har mye av hemmeligheten bak suksessen vært å følge magefølelsen og tørre å ta valg som ikke var åpenlyse da, men som senere viste seg å være banebrytende, inkluderende og nyskapende! I dag er Oslo World en av Nordens ledende festivaler innen musikk fra Latin-Amerika, Midtøsten, Europa og Asia.

Denne drivkraften og lidenskapen bak Oslo World ønsker vi å ta med oss inn i årets Oslo World UNG seminar, og har invitert tre sterke og fremoverlente stemmer som alle har valgt å følge sin indre kraft og magefølelse for å lande drømmejobben!

For å nå ut til flest mulig ungdom tar vi med seminarprogrammet til Deichman Bjørvika og Forandringshuset Holmlia hvor skoler fra hele Oslo er invitert. Vi skal også ut på en nasjonalturné hvor de første stoppene blir i Tromsø og Skien.

Paneldeltakere: Salamatu "Sally" Kamara, Fela Orellana & Suie Ann Le

Sally foto
Salamatu "Sally" Kamara

Om paneldeltakerne

Salamatu "Sally" Kamara, Opprinnelig fra Sierra Leone, glinser opp når hun forteller om det hun brenner for: funksjonshemmede, antirasisme og kvinnekamp. Da hun var 13 år opprettet hun ungdomsbedriften «Ingen hindring».

Hun er forfatter bak boka «hva har du under klærne», vært styremedlem i Norges Handikapforbund Ungdom, jobbet som foredragsholder og I 2021 ble hun programleder for Supernytt på NRK Super.

Sally var også en del av Global disability summit 2022, hvor hun snakket om funksjonshemmedes rettighetskamp.

Fela foto
Fela Orellana

Felipe ble først kjent for hiphop-Norge som medlem av gruppa Breaknecks. Han solo-debuterte i 2012 med platen D.U.R.E. og for albumet ble han tildelt prisen Årets hiphop album av Wimp. I 2018 debuterte Felipe sammen med Jonathan Castro og Don Martin med konsertforestillingen Blokk til Blokk produsert av SPKRBOX. Blokk til blokk ble tildelt Oslo kommunes kunstnerpris og Ungdom og fritids ærespris i 2019. Som skuespiller har Felipe medvirket i forestillinger som “Vinduer” på Hålogaland Teater og Det samiske nasjonalteatret Beaivváš og i “Etasje 3,7” med Claire de Wangen/SPKRBOX. Han er også å se i PØRNI ses 2 og som tenårings far i NRK Super serien GNIST. Han er i tillegg kunstner og kokk på Håndbakt når han «kjeder» seg sier han selv.

Uten tvil en mann med mange jern i ilden!

Suie foto
Suie Ann Le

Suie Le, 21 år gammel fotograf, videograf og kreativ sjel. Spesialiserer seg i artist/mote/kommersiell fotografi/videografi. Hun har holdt på med foto profesjonelt i 3 år, tatt bilder av artister som Amine, Playboi Carti, Burna Boy, Rema, Tyler The Creator, Undergrunn, Ramon, Isah. Suie droppet ut av videregående og flyttet til Oslo da hun ble 18 år og jobber nå som fulltids kreativ hos 00Nation, her har hun fått kommersielt arbeid sammen med f. eks. XBOX, Adidas. I disse 3 årene hun har holdt på har hun reist verden rundt og jobbet med noen av de største artistene i verden, tatt bilder av dem og bare fulgt drømmen sin.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large8
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 11.30

Oslo world news post13

Åpningskonsert

Mari Boine & Bugge Wesseltoft m/gjest Ella Marie Hætta Isaksen + utdrag fra «Vástádus Eana"

Oslo Konserthus

Mandag 30. oktober

Konsertstart 19.30

Julie Forchhammer Klimakultur

Beyond Music - Workshop

Music and climate justice

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 14.00

KY2023 ELLA

Beyond Music - Samtale

The Rise of Indigenous Pop Culture

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 16.30

Khalid exhibition

Beyond Music - Utstilling

Vernissage: Khartoon Deconstructed

Baba Bar Oslo

Tirsdag 31. oktober

Starter 17.00

29 Les Mamans du Congo Rrobin c Vivi What hmwk

Konsert

Les Mamans du Congo & RROBIN

Cosmopolite

Tirsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00