Web backgrounds 1
DSC05297
Web backgrounds 1
07.09.2023

Oslo World UNG

Møt gjengen bak vår satsing på ungdom og unge voksne!

I de siste fire årene har Oslo World jobbet med å etablere en inkluderende og innovativ satsing for barn og unge som vi har kalt Oslo World UNG (OW UNG). Prosjektene i satsingen skal fordre til fellesskap og tilhørighet, forebygge utenforskap, samt inspirere og motivere målgruppen med de prosjektene som inngår i satsningen. Målgruppen er ungdom (15-18) og unge voksne (18+).

Det finnes mange satsinger for ungdom og unge voksne i dag, og derfor har det vært viktig for oss å finne ut hvordan vi kan forvalte kunnskapen og nettverket vi besitter på en lønnsom måte. Oslo World er en unik festival, med et bredt, internasjonalt musikalsk program og et samfunnsengasjerende seminarprogram som belyser dagsaktuelle og verdensaktuelle tema. Alt dette tar vi med oss inn i arbeidet med OW UNG.

OW UNG BLA 411 SINDRE DESCHINGTON 70 stort

Øverste ledd i OW UNG er ung-staben, bestående av 6 unge voksne med ulik erfaring, bakgrunn og tilhørighet til Oslo, men en felles interesse for kulturbransjen. På sikt ønsker vi at OWU skal være et springbrett inn i kulturbransjen for neste generasjons kulturprodusenter. Stabens oppgave er å skape arrangementer, primært et seminarprogram, og en konsert for ungdom (13-18) og unge voksne (18+), både lokalt i Oslo og nasjonalt.

Etter å ha mottatt mange sterke søknader, satt Oslo World, i mars 2022, sammen en ny gruppe med engasjerte, unge voksne, som leder an festivalens arbeid for unge. Oslo World var veldig fornøyde med innsatsen til staben og valgte derfor å videreføre deler av gjengen videre i 2023. Dette for å skape et større grunnlag og spisse kompetansen for veien videre.

Årets CREW

Årets crew består av Lydia Tefera (20) og Mubarak Muse (22). Sammen med prosjektleder for OW UNG har de kuratert et fremoverlent og inspirerende seminarprogram under tema «30 år med musikk og aktivisme». Seminaret skal turnere lokalt i Oslo, samt nasjonalt på ulike arenaer for å nå ut til flest mulig ungdom i hele landet. Årets konsertprogram har de booket i samarbeid med Deichman Bjørvika UNGs råd og skal foregå under festivaluka i uke 44 i toppetasjencpå Deichman Bjørvika, med utsikt over hele Oslofjorden. I våres var ung-staben med på gjennomføringen av VårtNabolag på Ringsaker mottakssenter, samt gjennomføringen av Oslo World-scenen under PRIDE-feiringen i Oslo.

Fremover skal de møte ulike bransjeaktører, kurses i foto med festivalfotograf Lars Opstad og arrangere en seminarturné på skoler i flere norske byer. Tusen takk til Sparebankstiftelsen og Kulturtanken for støtte til Oslo World UNG <3

Oslo World Ung stab 2022 Lars Opstad 008
Lydia Tefera

Lydia Tefera (20) kommer fra Trondheim. Hun studerer informatikk og har lidenskap for foto, kunst- og kultur. Lydia er spontan og liker å hoppe ut i nye utfordringer, alltid med et kamera i hånden!

Oslo World Ung stab 2022 Lars Opstad 007
Mubarak Muse

Mubarak Muse (22) er frilans skuespiller og regissør, og fullførte nylig sine studier ved Nordic Black Theatre. Han er glad i å bruke kamera og å jobbe med regi og klipp av musikkvideoer, i tillegg til å være skuespiller på teater og i serier, film og reklamer.

Flere nyheter

Web backgrounds 1