Oslo World Web backgrounds4 2022
FACEBOOK EVENT BANNERS 2021 BEYOND MUSIC6
04.
nov

Samtale, workshop og DJ-set!

Rebeller: Ballroom og voguing

19:00- 19:45: Vogue- og poseworkshop med Father Diesel Meraki - alle er velkomne.

20:00- 21:00: Samtale m/ Father Diesel Meraki, Queen Sultan, Sergio Valentino og Grace Tabea Tenga.

21.00-23.00:
DJ Dahir Doni (KLUBB ONKOD)

Danseformen voguing startet i melaninrike LGBTQ+-miljøer og ble et sterkt symbol der før det siden har fått større kulturelt gjennomslag. Det oppsto som en del av ballroom-kulturen, med utspring i Harlem, i New York, på 70-tallet. Det skjedde i møtet mellom afrikansk-amerikanske og latinamerikanske LGBTQ+-personer. På nittitallet fikk voguing et større publikum gjennom dokumentaren Paris Is Burning (1990) og flere popartister, som tok i bruk dansestilen. Slik har voguing blitt et viktig uttrykk i LGBTQ+-miljøer over hele verden. Ballroom-miljøet utfordrer tradisjonelle kjønnsroller og protesterer mot rasisme, transfobi, homofobi og diskriminering. Her har de skapt sitt eget «safe space» hvor man kan eksistere og protestere i land som USA, Libanon, Ungarn og Colombia, for å nevne noen.

Denne panelsamtalen vil se på forskjellige måter ballroom-kultur og voguing blir brukt som aktivisme i kampen mot rasisme og for skeiv politikk.

Vi har 3 personer som snakker denne kvelden: Father Diesel som har vært en del av Ballroom i mange år, Sergio som har funnet sin vei til Ballroom-miljøet for et par år siden og Sultan som er på vei inn i kulturen. Hva gjør at de trekkes til Ballroom og voguing og på hvilken måte er det aktivisme og rebelsk for dem å være en del av kulturen?

I samarbeid med Kiki House of Meraki, Skeiv Verden og Oslo Pride.
Eventet er kuratert sammen med Kiki House of Meraki.

Deltakere:

Queen Sultan

QUEEN SULTAN // SULTAN HADADDEEN

Queen Sultan er en av Norges mest berømte transpersoner og TikTokere. Med over hundre tusen følgere utøver influenseren og bloggeren drag og ballroom i samspill med sosiale medier og blogging. Hen deler alt fra hverdagsliv til dansevideoer. Attenåringen ble født i Jordan med arabisk far og armensk mor, flyttet til Oslo 2015 og kommer fra en kristen bakgrunn der det ikke ble akseptert å være skeiv.

Diesel photo by Ortenheim

FATHER DIESEL MERAKI // DANIEL ELAHI

Diesel er født i Sverige med iranske røtter, og hadde en lang reise som danser før han fant sin plass i LGBTQ+-miljøet, og med det ballroom-scenen. Diesel har fått tilnavnet Europas “Prince of Seduction” og representerer den norske ballroom-scenen og Kiki House of Meraki når han reiser og konkurrerer i ulike Ballroom-kategorier som Sex Siren og Old way.

Sergio photo by Ortenheim

SERGIO VALENTINO // SERGIO PRIN-SAND

Sergio er født i Venezuela, men har base Norge og har vært et aktivt medlem av Oslos ballroom-scene siden 2019 og Kiki House of Valentino siden i fjor. Gjennom lidenskapen for ballroomkultur har han stadig blitt mer engasjert i skeive BIPOC -spørsmål.

Grace

Moderator: Grace Tabea Tenga

Grace Tabea Tenga er skribent, danser og kunstkritiker.

Digitalt deltakere:

Hoedy Saad

Hoedy Saad

Hoedy Saad er en 26 år gammel libanesisk danser, koreograf og clubkid-performer. Han var den første som introduserte voguing som kultur og dans til den libanesiske klubbscenen. Hoedy er selvlært og startet med voguing i 2013. I 2017 introduserte han ballroomscenen til Beirut. Han har opptrådt på noen av de største scenene i Beirut og Amsterdam, og har deltatt i flere musikkvideoer. Han jobber som veterinær.

Tupamaras

House of Tupamaras

Alejandro Camacho Diaz representerer House of Tupamaras, et interdisiplinært kollektiv som fremmer ballroomkultur og voguing i Colombia. De skaper trygge møteplasser for å uttrykke seg selv, og ved bruk av elementer fra dans, performance og visuell kunst utarbeider de sceniske uttrykk som utfordrer konvensjoner, både i kunsten og samfunnet.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds2 2022
Barnas verdensdager klovner

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober