Oslo World Web backgrounds 2022
FACEBOOK EVENT BANNERS 2021 BEYOND MUSIC6
04.
nov

Samtale, workshop og DJ-set!

Rebeller: Ballroom og voguing

19:00- 19:45: Vogue- og poseworkshop med Father Diesel Meraki - alle er velkomne.

20:00- 21:00: Samtale m/ Father Diesel Meraki, Queen Sultan, Sergio Valentino og Grace Tabea Tenga.

21.00-23.00:
DJ Dahir Doni (KLUBB ONKOD)

Danseformen voguing startet i melaninrike LGBTQ+-miljøer og ble et sterkt symbol der før det siden har fått større kulturelt gjennomslag. Det oppsto som en del av ballroom-kulturen, med utspring i Harlem, i New York, på 70-tallet. Det skjedde i møtet mellom afrikansk-amerikanske og latinamerikanske LGBTQ+-personer. På nittitallet fikk voguing et større publikum gjennom dokumentaren Paris Is Burning (1990) og flere popartister, som tok i bruk dansestilen. Slik har voguing blitt et viktig uttrykk i LGBTQ+-miljøer over hele verden. Ballroom-miljøet utfordrer tradisjonelle kjønnsroller og protesterer mot rasisme, transfobi, homofobi og diskriminering. Her har de skapt sitt eget «safe space» hvor man kan eksistere og protestere i land som USA, Libanon, Ungarn og Colombia, for å nevne noen.

Denne panelsamtalen vil se på forskjellige måter ballroom-kultur og voguing blir brukt som aktivisme i kampen mot rasisme og for skeiv politikk.

Vi har 3 personer som snakker denne kvelden: Father Diesel som har vært en del av Ballroom i mange år, Sergio som har funnet sin vei til Ballroom-miljøet for et par år siden og Sultan som er på vei inn i kulturen. Hva gjør at de trekkes til Ballroom og voguing og på hvilken måte er det aktivisme og rebelsk for dem å være en del av kulturen?

I samarbeid med Kiki House of Meraki, Skeiv Verden og Oslo Pride.
Eventet er kuratert sammen med Kiki House of Meraki.

Deltakere:

Queen Sultan

QUEEN SULTAN // SULTAN HADADDEEN

Queen Sultan er en av Norges mest berømte transpersoner og TikTokere. Med over hundre tusen følgere utøver influenseren og bloggeren drag og ballroom i samspill med sosiale medier og blogging. Hen deler alt fra hverdagsliv til dansevideoer. Attenåringen ble født i Jordan med arabisk far og armensk mor, flyttet til Oslo 2015 og kommer fra en kristen bakgrunn der det ikke ble akseptert å være skeiv.

Diesel photo by Ortenheim

FATHER DIESEL MERAKI // DANIEL ELAHI

Diesel er født i Sverige med iranske røtter, og hadde en lang reise som danser før han fant sin plass i LGBTQ+-miljøet, og med det ballroom-scenen. Diesel har fått tilnavnet Europas “Prince of Seduction” og representerer den norske ballroom-scenen og Kiki House of Meraki når han reiser og konkurrerer i ulike Ballroom-kategorier som Sex Siren og Old way.

Sergio photo by Ortenheim

SERGIO VALENTINO // SERGIO PRIN-SAND

Sergio er født i Venezuela, men har base Norge og har vært et aktivt medlem av Oslos ballroom-scene siden 2019 og Kiki House of Valentino siden i fjor. Gjennom lidenskapen for ballroomkultur har han stadig blitt mer engasjert i skeive BIPOC -spørsmål.

Grace

Moderator: Grace Tabea Tenga

Grace Tabea Tenga er skribent, danser og kunstkritiker.

Digitalt deltakere:

Hoedy Saad

Hoedy Saad

Hoedy Saad er en 26 år gammel libanesisk danser, koreograf og clubkid-performer. Han var den første som introduserte voguing som kultur og dans til den libanesiske klubbscenen. Hoedy er selvlært og startet med voguing i 2013. I 2017 introduserte han ballroomscenen til Beirut. Han har opptrådt på noen av de største scenene i Beirut og Amsterdam, og har deltatt i flere musikkvideoer. Han jobber som veterinær.

Tupamaras

House of Tupamaras

Alejandro Camacho Diaz representerer House of Tupamaras, et interdisiplinært kollektiv som fremmer ballroomkultur og voguing i Colombia. De skaper trygge møteplasser for å uttrykke seg selv, og ved bruk av elementer fra dans, performance og visuell kunst utarbeider de sceniske uttrykk som utfordrer konvensjoner, både i kunsten og samfunnet.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds6 2022
Barnas verdensdager klovner

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 22. oktober

Barnas Verdensdager OWMF2016 Lars Opstad 322

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 23. oktober

Omara Portuondo

Åpningskonsert!

Omara Portuondo

Oslo Konserthus

Mandag 31. oktober

Konsertstart 20.00

00100lr PORTRAIT 00100 BURST20210511143808883 COVER

Hedvig Mollestad + MC Yallah & Debmaster + DJ Nefertiti

Blå

Tirsdag 01. november

Konsertstart 19:00: Hedvig Mollestad 22:00: MC Yallah

Bombino 4 Mads Maurstad 31 05 16 web

Bombino + Knut Reiersrud

Cosmopolite

Tirsdag 01. november

Konsertstart 20.00: Knut Reiersrud 21.00: Bombino

Mo Ayn foto

Seminar

Oslo World UNG: Identitet i bevegelse

Sentralen

Onsdag 02. november

Starter 10.00