Oslo World Web backgrounds12 2022
Stian pipe banjo
04.
nov

Stian Carstensen "Romkameratene"

  • Riksscenen
  • Dørene: 19.30
  • Konsert: 20.30
  • Pris: 240 / 180,- + avgift

Stian Carstensen samler noen av sine favorittmusikere fra Balkan i ny supergruppe.

Det fram til nå helt ukjente bandet består av det ypperste Balkan har å by på, og et par ikke så “halvgælie” musikanter fra Norge.

Giani Lincan kommer fra en sigøynerfamilie i Bucuresti, som har vært profesjonelle musikere i over 300 år. Han er en av verdens fremste musikere på det fascinerende instrumentet cimbalom, som han bruker til både perkusjon, harmonimotor og lyriske kaskader av toner. Giani skrev musikken til filmen Grand Hotel Budapest, og måtte under Ceacescus regime i Romania underholde på palasset da Saddam Hussein var på statsbesøk. Å høre ham er som å være med på en ekskursjon hvor ild og tristesse er hovedingredienser.

Filip Simeonov, også kjent som "Fekata", er en legende i Bulgaria og blir kalt "Fabrika za kiutchetsi", eller "sigøynermelodifabrikken" på norsk. Han kommer også fra en familie av rom/tyrkisk opprinnelse i Nord-Bulgaria og har vært profesjonell musiker siden han var 11 år. Filip er en makalaus improvisatør og behersker både gresk, makedonsk, rumensk tyrkisk og arabisk musikk til fulle. Et fyrverkeri av en musiker som ikke fikk lov til å opptre på bulgarsk tv under kommunismen, da han spilte for mange kvarttoner og forsiringer, noe kommunistpartiet kalte degenerert musikk. Heldigvis er Filip en kompromissløs mann som øser ut av sin rikholdige musikalske kilde med raus hånd, til tross for at han har sittet i fengsel for sitt klarinettspill.

Stian Carstensen er mest kjent fra bandet Farmers Market, som i år fyller 30 år. Han har studert folkemusikk på Balkan med de beste krefter siden tidlig 90-tallet og har jobbet med de fleste sjangere fra klassisk til country. Stian har sin egen måte å spille østeuropeisk musikk på, hans komposisjoner er populære i det bulgarske sigøynermiljøet, og har også blitt brukt i bulgarske såpereklamer.

Bassist Ole Morten Vågan fra Brønnøysund er kjent for sitt grenseløse rytmiske kontrabasspill. Når han dæljer løs på bassen, står tiden stille. Ole Morten er også en grenseløs improvisatør av ypperste klasse og kunstnerisk leder bl.a. for Trondheim Jazzorkester.

Velkommen til en kveld i spontanitetens og den dype tradisjonsmusikkens verden.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds12 2022
BVD2022 bbcover

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 22. oktober

Barnas Verdensdager OWMF2016 Lars Opstad 322

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 23. oktober

Omara Portuondo

Åpningskonsert!

Omara Portuondo

Oslo Konserthus

Mandag 31. oktober

Konsertstart 20.00

00100lr PORTRAIT 00100 BURST20210511143808883 COVER

Hedvig Mollestad + MC Yallah & Debmaster + DJ Nefertiti

Blå

Tirsdag 01. november

Konsertstart 19:00: Hedvig Mollestad 22:00: MC Yallah

Bombino 4 Mads Maurstad 31 05 16 web

Bombino + Knut Reiersrud

Cosmopolite

Tirsdag 01. november

Konsertstart 20.00: Knut Reiersrud 21.00: Bombino

Mo Ayn foto

Seminar

Oslo World UNG: Identitet i bevegelse

Sentralen

Onsdag 02. november

Starter 10.00