Oslo World Web backgrounds5 2022
Stian pipe banjo
04.
nov

Stian Carstensen "Romkameratene"

  • Riksscenen
  • Dørene: 19.30
  • Konsert: 20.30
  • Pris: 240 / 180,- + avgift

Stian Carstensen samler noen av sine favorittmusikere fra Balkan i ny supergruppe.

Det fram til nå helt ukjente bandet består av det ypperste Balkan har å by på, og et par ikke så “halvgælie” musikanter fra Norge.

Giani Lincan kommer fra en sigøynerfamilie i Bucuresti, som har vært profesjonelle musikere i over 300 år. Han er en av verdens fremste musikere på det fascinerende instrumentet cimbalom, som han bruker til både perkusjon, harmonimotor og lyriske kaskader av toner. Giani skrev musikken til filmen Grand Hotel Budapest, og måtte under Ceacescus regime i Romania underholde på palasset da Saddam Hussein var på statsbesøk. Å høre ham er som å være med på en ekskursjon hvor ild og tristesse er hovedingredienser.

Filip Simeonov, også kjent som "Fekata", er en legende i Bulgaria og blir kalt "Fabrika za kiutchetsi", eller "sigøynermelodifabrikken" på norsk. Han kommer også fra en familie av rom/tyrkisk opprinnelse i Nord-Bulgaria og har vært profesjonell musiker siden han var 11 år. Filip er en makalaus improvisatør og behersker både gresk, makedonsk, rumensk tyrkisk og arabisk musikk til fulle. Et fyrverkeri av en musiker som ikke fikk lov til å opptre på bulgarsk tv under kommunismen, da han spilte for mange kvarttoner og forsiringer, noe kommunistpartiet kalte degenerert musikk. Heldigvis er Filip en kompromissløs mann som øser ut av sin rikholdige musikalske kilde med raus hånd, til tross for at han har sittet i fengsel for sitt klarinettspill.

Stian Carstensen er mest kjent fra bandet Farmers Market, som i år fyller 30 år. Han har studert folkemusikk på Balkan med de beste krefter siden tidlig 90-tallet og har jobbet med de fleste sjangere fra klassisk til country. Stian har sin egen måte å spille østeuropeisk musikk på, hans komposisjoner er populære i det bulgarske sigøynermiljøet, og har også blitt brukt i bulgarske såpereklamer.

Bassist Ole Morten Vågan fra Brønnøysund er kjent for sitt grenseløse rytmiske kontrabasspill. Når han dæljer løs på bassen, står tiden stille. Ole Morten er også en grenseløs improvisatør av ypperste klasse og kunstnerisk leder bl.a. for Trondheim Jazzorkester.

Velkommen til en kveld i spontanitetens og den dype tradisjonsmusikkens verden.

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds12 2022
Omara Portuondo

Åpningskonsert!

Omara Portuondo

Oslo Konserthus

Mandag 31. oktober

Konsertstart 20.00

Bombino 4 Mads Maurstad 31 05 16 web

Bombino + Knut Reiersrud

Cosmopolite

Tirsdag 01. november

Konsertstart 20.00: Knut Reiersrud 21.00: Bombino

28 CHANGO SPASIUK Foto Ignacio Arnedo IMG 3001

Chango Spasiuk & Per Einar Watle

Emanuel Vigelands museum

Onsdag 02. november

Konsertstart 18.00

Credit Shudufhadzo Lubengo1

BCUC

Victoria Nasjonal Jazzscene

Onsdag 02. november

Konsertstart 19.00

28 CHANGO SPASIUK Foto Ignacio Arnedo IMG 3001

ekstrakonsert!

Chango Spasiuk & Per Einar Watle

Emanuel Vigelands museum

Onsdag 02. november

Konsertstart 19.30

200630 NG JANEBIRKIN 04 0090 BW DEF RVB kopi

«Oh ! Pardon tu dormais…the concert»

Jane Birkin

Rockefeller Music Hall

Onsdag 02. november

Konsertstart 20.00