Web backgrounds 1
Ingridient truykk 6
03.
nov

Endelig Belg

Tuulikki Bartosik, Gabriels Novgorod + DJs: Kent Horne & Martin Bjørnersen

  • Riksscenen
  • Dørene: 20.00
  • Konsert: 20.30
  • Pris: 240,- / 180,- + avgift

En hyllest til det mest folkelige av alle instrumenter - trekkspillet.

Velkommen til den fjerde utgaven av Endelig Belg! Hva har Brasil og Balkan, Cap Verde og Karibia, Irland og Hallingdal til felles? Jo, her og i alle verdens hjørner danser folk seg inn i natten til trekkspillets sprø toner og lengtende dragsug! Kveldens edition tar oss med til Østersjøområdet og er et samarbeid mellom Oslo World og Riksscenen.

Tuulikki Bartosik

Tuulikki Bartosiks musikk er et fremragende eksempel på måten trekkspill og akkordeon i dag kan brukes til å finne uventede koblinger mellom samtidsmusikken og dype tradisjoner. Den estisk-svenske komponisten og instrumentalisten er en spontan musiker som er like komfortabel med et symfoniorkester som hun er mutters alene på scene. Musikken hennes er basert på gamle skandinaviske og ugriske ingredienser, sør-Estlands Võrumaa-region og nordiske ødemarker. Gjennom eskperimenttrang og ulike samarbeid, finner hun stadig vekk nytt potensiale i dette kildemateriale, og gjennom en rekke ulike prosjekter har musikken hennes reist jorda rundt.

Soloalbumet Tempest in a Teapot ble sluppet i Europa høsten 2019. Det ble inkludert i Songlines Magazines Top of the World selection i april 2020. Bartosikts seneste utgivelse, EP’en Fýri, ble tatt opp ute i skogen om våren og komponert ved Arvo Pärt-senteret i den estiske landsbyen Laulasmaa. I år får vi høre hennes nye soloalbum, Playscapes. Hun er deltager i talentprogrammet til Keychange 2022, og passer selvsagt Oslo World-utgaven av Riksscenens fantastiske Endelig Belg-kveld som fot i hose.

Gabriels Novgorod

Gabriels Novgorod serverer musikk som dufter av solbelyste tømmervegger og syder av tjern og myrer. Musikk fra lave trebyer ved Østersjøen, fra hodeløse vodkafester med salt agurk, honning og smetana i etterkrigstidens nye lavblokker. Fyrrig musikk, som den som som rant ut fra cabaretlokalet, som fløt opp fra dansebanen ved elven, og valsene, verdens vakreste. Gabriels Novgorod henter frem russisk, finsk, jødisk, nordsvensk og sigøynsk musikk. Moll-dominert og melankolsk. Vill og vital!

På konsert med Gabriels Novgorod kan du høre originale tolkninger av hardtsvingende finsk humppa, jiddisk tango og lengselsfulle valser, nordsvensk swing (med kossakktrinn) og sanger på tysk av Bertold Brecht/Kurt Weill. Med innlevelse, temperament og kraftfull, firstemt sang, på et utall språk.

Gabriel Fliflet – trekkspill, sang
David Chelsom Vogt – fele, sang
Kristoffer Chelsom Vogt – kontrabass, sang
Jørgen Sandvik – gitar, sang

Kent Horne og Martin Bjørnersen
(DJ-set)

Riksscenens klubbkonsept Endelig Belg er en hyllest til det mest folkelige av alle instrumenter. Levende trekkspillmusikk, trivsel og frodig stemning. I rikskjelleren, rett etter konsertene, møter du DJene Kent Horne og Martin Bjørnersen, som forsyner seg eklektisk av det beste innen cumbia, forro , gammeldans, vallenato, balkan beats og jigs.

Keychange and CE Lockup

Også anbefalt

Web backgrounds 1
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte - Få billetter igjen!

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00