Oslo World Web backgrounds 2023 large15
Ingridient truykk 6
03.
nov

Endelig Belg

Tuulikki Bartosik, Gabriels Novgorod + DJs: Kent Horne & Martin Bjørnersen

  • Riksscenen
  • Dørene: 20.00
  • Konsert: 20.30
  • Pris: 240,- / 180,- + avgift

En hyllest til det mest folkelige av alle instrumenter - trekkspillet.

Velkommen til den fjerde utgaven av Endelig Belg! Hva har Brasil og Balkan, Cap Verde og Karibia, Irland og Hallingdal til felles? Jo, her og i alle verdens hjørner danser folk seg inn i natten til trekkspillets sprø toner og lengtende dragsug! Kveldens edition tar oss med til Østersjøområdet og er et samarbeid mellom Oslo World og Riksscenen.

Tuulikki Bartosik

Tuulikki Bartosiks musikk er et fremragende eksempel på måten trekkspill og akkordeon i dag kan brukes til å finne uventede koblinger mellom samtidsmusikken og dype tradisjoner. Den estisk-svenske komponisten og instrumentalisten er en spontan musiker som er like komfortabel med et symfoniorkester som hun er mutters alene på scene. Musikken hennes er basert på gamle skandinaviske og ugriske ingredienser, sør-Estlands Võrumaa-region og nordiske ødemarker. Gjennom eskperimenttrang og ulike samarbeid, finner hun stadig vekk nytt potensiale i dette kildemateriale, og gjennom en rekke ulike prosjekter har musikken hennes reist jorda rundt.

Soloalbumet Tempest in a Teapot ble sluppet i Europa høsten 2019. Det ble inkludert i Songlines Magazines Top of the World selection i april 2020. Bartosikts seneste utgivelse, EP’en Fýri, ble tatt opp ute i skogen om våren og komponert ved Arvo Pärt-senteret i den estiske landsbyen Laulasmaa. I år får vi høre hennes nye soloalbum, Playscapes. Hun er deltager i talentprogrammet til Keychange 2022, og passer selvsagt Oslo World-utgaven av Riksscenens fantastiske Endelig Belg-kveld som fot i hose.

Gabriels Novgorod

Gabriels Novgorod serverer musikk som dufter av solbelyste tømmervegger og syder av tjern og myrer. Musikk fra lave trebyer ved Østersjøen, fra hodeløse vodkafester med salt agurk, honning og smetana i etterkrigstidens nye lavblokker. Fyrrig musikk, som den som som rant ut fra cabaretlokalet, som fløt opp fra dansebanen ved elven, og valsene, verdens vakreste. Gabriels Novgorod henter frem russisk, finsk, jødisk, nordsvensk og sigøynsk musikk. Moll-dominert og melankolsk. Vill og vital!

På konsert med Gabriels Novgorod kan du høre originale tolkninger av hardtsvingende finsk humppa, jiddisk tango og lengselsfulle valser, nordsvensk swing (med kossakktrinn) og sanger på tysk av Bertold Brecht/Kurt Weill. Med innlevelse, temperament og kraftfull, firstemt sang, på et utall språk.

Gabriel Fliflet – trekkspill, sang
David Chelsom Vogt – fele, sang
Kristoffer Chelsom Vogt – kontrabass, sang
Jørgen Sandvik – gitar, sang

Kent Horne og Martin Bjørnersen
(DJ-set)

Riksscenens klubbkonsept Endelig Belg er en hyllest til det mest folkelige av alle instrumenter. Levende trekkspillmusikk, trivsel og frodig stemning. I rikskjelleren, rett etter konsertene, møter du DJene Kent Horne og Martin Bjørnersen, som forsyner seg eklektisk av det beste innen cumbia, forro , gammeldans, vallenato, balkan beats og jigs.

Keychange and CE Lockup

Også anbefalt

Oslo World Web backgrounds 2023 large11
Por Fernando Young 1 fernandoyoung

Konsert

Caetano Veloso - "Meu Coco Tour"

Oslo Konserthus

Søndag 01. oktober

Konsertstart 19.30

Utsolgt

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 21. oktober

Starter 11.30

BVD19 1

For Barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 22. oktober

Starter 11.30

Oslo world news post13

Åpningskonsert

Mari Boine & Bugge Wesseltoft m/gjest Ella Marie Hætta Isaksen + utdrag fra «Vástádus Eana"

Oslo Konserthus

Mandag 30. oktober

Konsertstart 19.30

KY2023 ELLA

Beyond Music - Samtale

The Rise of Indigenous Pop Culture

Melahuset

Tirsdag 31. oktober

Starter 16.30

29 Les Mamans du Congo Rrobin c Vivi What hmwk

Konsert

Les Mamans du Congo & RROBIN

Cosmopolite

Tirsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00