Web backgrounds 2
Yltv facebook event v3
05.
nov

YLTV: Jelassi, L1NA, Cherie Mwangi + DJ: Nora Mamdu

  • Parkteatret
  • Dørene: 19.00
  • Konsert: 20.00
  • Pris: 280,- / 155,- (studenter/under 25)

Med mer enn 50 000 faste følgere og nye musikkvideoer, intervjuer og freestyles hver uke, har YLTV vokst seg til å bli Skandinavias fremste Youtube-kanal for nordisk rap og hip hop. Siden Marius Solberg og andre startet opp Young Leaders TV i 2015, har kanalen hatt en særegen teft for unge, nye talenter, samtidig som de har sett viktigheten av å vise frem rollemodeller fra den eldre garde for unge rapinteresserte. De har vært kompromissløse i gjennomføringen og har presentert all slags rap. Under Oslo World presenterer de tre artister som representerer nordisk hip hops fremtid.

Cherie Mwangi

Presse2

Fryktløs, skamløs og grensesprengende - Cherie Mwangi er et av de store nye talentene på den norske rapscenen. Hun fikk major label-debuten sin i fjor med singelen “Handsfree”, ledsaget av en video regissert og klippet av artisten selv. Den var en intensjonserklæring og handlet om å plassere unge kvinner i førersetet og oppfordre dem til å ta kontroll over egen kropp og seksualitet. Hun beskriver seg selv som “alle snille jenters alter ego”, og er blitt sammenlignet med artister som Megan Thee Stallion og Saweetie, men med en særnorsk vri. Mwangi har fulgt opp debuten med flere knallåter hvor hun både rapper på norsk og engelsk. På Oslo World spiller hun på samme scene som de svenske stjernene Jelassi og L1NA. Det blir garantert et av festivalens høydepunkter.

Jelassi

Jelassi Daniela Spiroska 9

Den svenske rapperen Jelassi skapte seg en plass i ny svensk hip hop da hun i 2018 stjal showet som gjest på Michel Didas låt «20 Lax». Senere samme år fulgte hun opp med låter som “Inte konsti”, “Keff båt” og “Powerpuffstil” før debut-EPen Port 43 kom i 2019. Slik etablerte hun seg som en av Sveriges heiteste artister, en status som ble bekreftet da hun både ble nominert til “Årets nykomling” og “Årets musikkvideo” på Grammisgalan i 2020 og fikk prisen for “Fremtidens artist” på svenske P3 Guld i 2021. I Norge kjenner vi henne også gjennom samarbeidet med Musti og GABIFUEGO på låta “Fuego”, men det er åpenbart at vi har mer i vente. Vi ser frem til å få en av Skandinavias mest lovende artister til Oslo World i år.

L1NA

L1na Credit Jade Brandt Pressbild 3

L1NA er bare 21 år, men har allerede blitt signert på “Mack Beats” og Fille Danzas plateselskap “La Vie Music”. Med låter som "BEKVÄM", "Trauma”, ”OuOu” og ”No Straps” har hun skapt et navn for seg i Sverige og bangeren “Vem kan ta den”, med Jelassi, har blitt en gjenganger også i Norge. Debut-EPen er på vei og alt tyder på at det er en fremtidig stjerne som besøker Oslo World for aller første gang.

Nora Mamdu

IMG 1876

Som liten så hun på MTV og ville bli Missy Eliotts bakgrunnsdanser. Som stor ble hun lyddesigner + DJ + klubbkurator + A&R. Chiller midt mellom underground og mainstream, med det postmoderne og afro-futuristiske, samt annen urban svart musikk.

Også anbefalt

Web backgrounds 1
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00

Momi Andreu Doz

Momi Maiga & Ibou Cissokho

Victoria Nasjonal Jazzscene

Torsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00