Web backgrounds new9
YLTV News image 1
05.
nov

ID: 18

Oslo World X YLTV: A36, Benny Jamz, Jonas Benyoub

  • Parkteatret
  • Dørene: 20:00
  • Konsert: 21:00
  • Pris: 375,- + avgift

YLTV samler flere av Skandinavias fremste rappere akkurat nå.

Med mer enn 50 000 faste følgere og nye musikkvideoer, intervjuer og freestyles hver uke, har YLTV vokst seg til å bli Skandinavias fremste Youtube-kanal for nordisk rap og hip hop. Siden Marius Solberg og andre startet opp Young Leaders TV i 2015, har kanalen hatt en særegen teft for unge, nye talenter, samtidig som de har sett viktigheten av å vise frem rollemodeller fra den eldre garde for unge rapinteresserte. De har vært kompromissløse i gjennomføringen og har presentert all slags rap. Mange av videoene deres har skapt heftige debatter. YLTV har også vært sentral i å knytte Nordens rapscene nærmere sammen, og har skapt ny aktivitet. Mens store deler av den norske musikkoffentligheten har vært opptatt med å gnåle over mangel på dekning i de store mediehusene, har YLTV rett og slett tatt saken i egne hender og skapt en offentlighet nordiske hip hop-lyttere nyter godt av daglig. Under Oslo World presenterer de tre artister som representerer nordisk hip hops fremtid.

A36

A36 BY DOPEST GK 17

Sommeren 2020 slapp A36 fra Göteborg debutsingelen “Alien”. Låten ble en umiddelbar hit og har per i dag blitt streamet over 4 millioner ganger. Tittelen var ikke tilfeldig. A36 liker å beskrive seg selv som utenomjordisk og det er et gjennomgående tema i hans musikk og estetikk, som også skiller seg ut i en skandinavisk sammenheng med islett av fransk hip hop. I løpet av det siste året har han blitt kåret til årets nykommer av Kingsize Magazine, han har hatt vært på coveret av Spotifys top 100, han har blitt hyllet av svenske ikoner som Zlatan Ibrahimovic og Zara Larsson og han har klatret til topps på lister i både Norge og Sverige.

Gigahiten ”Samma Gamla Vanliga” er blitt en hit i alle tre skandinaviske land, den har nådd 33 millioner plays og er blitt remikset med norske Kamelen og danske Branco.

Benny Jamz

Benny Jamz Pressebillede 1

Benny Jamz har lang fartstid i dansk rap og har tidligere vært kjent under navnet “Höjer Øye” i B.O.C. og Molotov Movement. Da han omsider debuterte med sitt første soloalbum, “1010”, i 2020, gikk det rett til topps på danske lister. Oppfølgeren “Mere End Musik” har gjort ham til en av Danmarks aller største artister akkurat nå, med en stadig økende følgerskare også i Norge og Sverige. Benny Jamz har satt sitt preg på den danske scenen i over ti år og blir av mange sett på som en av grunnene til at grime har blitt en så stor del av dansk hip hop. Vi har sett konsertklipp fra Danmark og kan love en vill opplevelse!

Jonas Benyoub

Jonas Benyoub 3 Foto ukjent

Ellingsrud-rapperen har vært i gamet lenge, og er et veletablert navn i Norges undergrunn - mange kaller han “rappernes favorittrapper”. Navnet hans ble virkelig satt på kartet etter at låten “Youm Wara Youm” fikk plass i NRKs mest populære serie “Skam”. Han har en flow få andre rappere kan matche, pakket inn i hardtslående hip hop-beats. En pakke som gjør at dette er en artist du definitivt kommer til å høre mer av. Nylig ga Jonas Benyoub ut bangeren “Flagget på brystet” med Mo Ayn og ryktene sier at flere låter er på vei. Han har spilt på både Oslo World og VårtNabolag før, men Benyoub er en artist i stadig vekst, som vi gleder oss enormt til å ha tilbake på scenen hos oss.

Også anbefalt

Web backgrounds new4
Solidarity Patchwork- Foto Ingrid Fadnes

Utstilling + workshops

Solidarity patchwork: Historier om aktivisme

Kunstplass

Lørdag 30. oktober

Starter 14.00

Omou Sangare

Åpningskonsert

Oumou Sangaré

Rockefeller Music Hall

Tirsdag 02. november

Konsertstart 19:30

Nefertiti 2 november pa Internasjonalen

Åpningsfest m/ DJ Nefertiti

Internasjonalen

Tirsdag 02. november

Konsertstart 21.30

Together with utopian manifesto instagram3

Workshop

Utopian Manifesto 3.0.

Cafeteatret

Onsdag 03. november

Starter 10.00

Asha Abdullahi

Oslo World UNG seminardag

Ufrivillige rebeller

Sentralen

Onsdag 03. november

0 O1 H7674

Samtale, konserter og DJ-set

Keychange pres: Robi, Sol Escobar, IskwĒ, Juba + Talk: "Rebels Without a Choice"

Internasjonalen

Onsdag 03. november

Konsertstart 17:00