Web backgrounds 4
Small Selma Ibou Oslo World2020 Lars Opstad 020
Web backgrounds 4
11.11.2020

Bli kjent med artister fra årets festival!

Oslo World 2020 var en anledning til å grave i hva musikk-Norge har å by på.

Høstens restriksjoner medførte at vi for aller første gang presenterte et konsertprogram som utelukkende baserte seg på artister innenfor landets grenser. Det var selvsagt spesielt for en festival som har som mål å bringe verden til Oslo i høstmørket hvert år. Samtidig var det en anledning til å virkelig grave i det byen og resten av landet har å by på, og presentere strålende musikkopplevelser preget av det samme sjangerspennet og den samme nysgjerrigheten som ellers. Oslo er en liten, musikalsk verdensby. Sjelden har vi hatt mer glede av akkurat det enn akkurat nå - og i tiden som kommer. I samarbeid med Music Norway har vi valgt ut fem musikere fra årets festival, som presenteres gjennom små videosnutter, produsert av Brusjan film. Bli kjent med Ibou Cissokho, LILJA, Natnael, Paal Nilssen-Love og KAMARA!

Ibou Cissokho viderefører griottradisjonene fra sin far, samtidig som det virtuose koraspillet hans stadig finner nye musikalske sammenhenger på den norske musikkscenen. Han er en del av en norsk scene hvor en økt interesse for norsk folkemusikk skjer samtidig som interessen for musikalske tradisjoner fra andre deler av verden vokser. Fenomenene er to sider av samme sak, begge er resultatet av nysgjerrighet og åpne ører, både hos de som hører på og hos musikerne.

Oddrun Lilja sitt debutalbum Marble, med bandet LILJA, må være et av høstens mest kritikerroste album. Musikken er et resultat av musikalske reiser som har tatt gitaristen fra Groruddalen til steder som Reykjavik, Tyr, Casablanca, Paris, New York og Kolkata - i tillegg til kriker og kroker av hennes egen hjemby, Oslo. Hun er på mange måter det man kaller en musikalsk verdensborger, men i bunnen av det hele ligger den musikalske roen som preger gitaristens spill i alle situasjoner hun dukker opp i - og en helt grunnleggende erkjennelse av at det går an å føle seg hjemme - og dermed også borte - hvor enn du er i verden. Det handler om gjenkjennelse.

24 år gamle Natnael er født i Etiopia og vokst opp på Romsås i Oslo. I flere år har han gjort seg ulike musikalske erfaringer gjennom gjestespill med flere profilerte norske hiphop-artister, før han i 2018 bestemte seg for å begynne forme sitt eget soloprosjekt. Et par demoer senere var teamet rundt ham på plass og i 2020 slapp Natnael debutsingelen «Beom», tett fulgt opp av «KL.5». Begge gikk rett inn på P3s spillelister, og førte til samarbeid med noen av landets største artister, som Cezinando og Arif.

Med bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim fra 1994 til 1996, har Paal Nilssen-Love blitt en internasjonalt anerkjent musiker, kjent for sitt energiske og fantasifulle trommespill. Han er en allsidig, innovativ og kompromissløs musiker som jobber med mange slags formater, fra solo til duo/trio/kvartett og store band. Et av hans store prosjekter er det kritikerroste bandet Large Unit. Til Oslo World satt han sammen et helt nytt band - Paal Nilssen Love-Circus, som mottok strålende kritikker.

KAMARA, med fornavnet Fatumata, er født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen. Hun er fremdeles bare 22 år gammel, men har oppnådd svært mye på kort tid. Hun har toppet Musikknyheters liste over året mest spennende norske debutanter 2020, hun har medvirket på flere låter med Lars Vaular og hun var en av finalistene til Årets Urørt i 2019. Begeistrede anmeldelser har flagret etter konserter på by:Larm, Trondheim Calling og Øyafestivalen. Etter konserten hun spilte på Vill Vill Vest konstaterte BTs anmelder at “KAMARA er kommet for å bli”. Det virker virkelig sånn.

Flere nyheter

Web backgrounds 5