Web backgrounds 7
49615427321 7f00f2e0c1 5k
Web backgrounds 7
11.01.2020

Dronning Sonja til Keychange-konferanse i Jordan

I samarbeid med Music Norway ble Oslo World bedt om å lage et seminar med tittelen «Empowering women in the Music Industry» i Jordan.

Arrangementet foregikk 2.og 3.mars i Amman, og ble blant annet besøkt av HKH Dronning Sonja, som del av et statsbesøk til Jordan, i tillegg til næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Utenriksdepartementet har vært oppdragsgiveren, og oppgaven var å invitere en rekke kvinner fra musikkindustrien i Jordan, Libanon og Palestina til samlingen, som skjedde i tilknytning til det EU-finansierte Keychange-prosjektet Oslo World er partnerfestival for.

Keychange jobber for å bedre likestilling og representasjon både foran og bak scenen i musikkbransjen gjennom bygging av nettverk og kompetanse. Oslo World har et stort nettverk i Midt-Østen etter å ha arbeidet 8 år i Libanon med festivalen Beirut & Beyond. Den erfaringen la grunnlaget for besøket, som er en måte for Keychange å få fotfeste i regionen. I sin tale til seminaret, vektla Dronning Sonja den økonomiske betydningen av likestilling.

- Kvinners bidrag til den norske økonomien er større enn olje og gass til sammen. Likestilling er ikke bare en menneskerett, det er god business. Talent er jevnt fordelt utover befolkningen, og det burde muligheter være også, sa Hennes Majestet Dronningen.

- Jeg var beæret over å kunne ta del i dette initiativet, som gir kvinner fra Midtsten og vestlige land muligheten til å utveksle profesjonelle og personlige erfaringer, sier Lara Khoury fra Midt-Østen-divisjonen av Sony Music.

- Dette var en viktig anledning til å få større innsikt i hverandres kulturer, i sosiale forskjeller, men også i hvordan kvinnekamp arter seg i ulike deler av verden. For vår lokale delegasjon var det et sterkt innblikk i hvor langt denne kampen har kommet i andre sfærer, og hva landene vi jobber i kan gjøre for å komme dit. Jeg vil også takke den norske kongefamilien, som valgte å gi sin støtte til denne samlingen som en del av sitt statsbesøk, avslutter Hennes Majestet Dronningen.

- Det å møte representantene fra Jordan, Libanon og Palestina var et stort høydepunkt. Det var innholdsrikt å se hvordan musikkbransjen i Midtøsten er, og få deres perspektiv på dete. Og å høre hvor grenseløst patriarkatet er. Jeg mener at dette er et bra initiativ for å skape safe spaces for kvinner og alle marginaliserte mennesker, sier Amira Ali, en av Keychange-deltagerne.

Under Keychange-parolen fikk vi med oss de 6 norske Keychange-deltagerne i år - tre artister og tre bransjeaktører. De fikk delta på næringslivsfrokost med næringsministeren i tillegg til det øvrige programmet. Artistene spilte på returmiddagen og under mottakelsen av næringslivet på åpningsdagen av arrangementet.

- Dette arbeidet og denne deltakelsen har gitt oss en unik synlighet i regionene og dessuten markert oss som gode i vårt felt når det kommer til å fremme kreativ næring i felten. For våre lokale og regionale delegater var dette en fantastisk mulighet til å møte mange nye mennesker, la seg bli inspirert og dele mange viktig saker og historier. Dette nye arbeidet i Amman kan gi festivalen nye partnerskap.

Keychange and CE Lockup

Flere nyheter

Web backgrounds 5