Web backgrounds 3
Utopian Lullabies Oslo World2019 Fotograf 074
Web backgrounds 3
01.10.2020

Kjære publikum!

Endelig er vi klare for årets festival, den 27. festivalen i rekken og den første av sitt slag. Det har åpenbart vært et svært annerledes år, som for vår del har medført at tavlen har måttet viskes ut en rekke ganger underveis. Høstens restriksjoner medfører at vi for aller første gang presenterer et konsertprogram som utelukkende baserer seg på artister innenfor landets grenser. Det er selvsagt spesielt for en festival som har som mål å bringe verden til Oslo i høstmørket hvert år. Samtidig er det en anledning til å virkelig grave i det byen og resten av landet har å by på, og presentere strålende musikkopplevelser preget av det samme sjangerspennet og den samme nysgjerrigheten som ellers. Oslo er en liten, musikalsk verdensby. Sjelden har vi hatt mer glede av akkurat det enn akkurat nå - og i tiden som kommer.

"Det blir ikke som vanlig - vi vil savne dansen, vi vil savne besøkene fra utlandet. Men mer og mer gleder vi også til å se dere alle sammen, til å møtes når oktober blir til november og skape nye øyeblikk sammen."

Omverdenen har alltid funnet måter å prege Oslo World-avviklingen. Hvert år har vi jobbet med artister og miljøer fra urolige deler av verden. Men 2020 er blitt et år hvor vi har måttet forvente det uventede konstant, og som styrepinne og årets tema har vi valgt SOLIDARITET. Solidaritet med våre internasjonale kolleger og solidaritet med de lokale musikerkreftene og scenene - som vi kommer til å ta flittig i bruk også i år. Vi har, som de fleste andre, vært nødt til å tenke både fysisk og digitalt - på forsommeren satte vi i gang Map the World-prosjektet som kartla en festivalverden i krise, og i forlengelsen av det kommer en rekke aktører fra verden rundt til å være en del av årets program, fra der de er.

Høstens tragiske hendelser i Beirut, hvor vi i en årrekke har vært med og arrangert festivalen Beirut & Beyond, vil også prege festivalen, fra start til slutt, og arbeidet vårt fremover. Jeg oppfordrer alle til å bidra her.

Det blir ikke som vanlig - vi vil savne dansen, vi vil savne besøkene fra utlandet. Men mer og mer gleder vi også til å se dere alle sammen, til å møtes når oktober blir til november og skape nye øyeblikk sammen.

Flere nyheter

Web backgrounds 6