Web backgrounds 6
Collage første slipp
Web backgrounds 6
26.05.2021

Fire nye artister til Oslo World 2021!

Tyrkisk psych rock fra Altin Gün, ukrainsk rap fra Alyona Alyona, flamencoens nye stjerneskudd Maria José Llergo og norsk eurohåp med Beglomeg.

Hvordan høsten blir er det ingen som vet helt sikkert, men vi i Oslo World satser på et mer åpent samfunn, der vaksinerte musikere kan reise mellom europeiske land. Ting kan fremdeles snu raskt - i fjor endret vi det internasjonale programmet flere ganger, før vi til slutt presenterte et program basert på musikere bosatt i Norge. Det ble et sterkt program som viste det enorme mangfoldet og skaperkraften som finnes i den norske musikkscenen.

I år er vi klare for å få verden til Oslo igjen og heldigvis befinner musikere fra hele verden seg i Europa. I løpet av de neste ukene vil vi slippe et bredt konsertprogram som tar opp igjen tråden fra 2019 med blant annet - flamenco, trap, psych rock, fado, kuduro, rap, afropop og mye mer, i verdensklasse.

De første fire artistene som slippes fra programmet er rapperen Alyona Alyona fra Ukraina, flamenco-stjerneskuddet Maria José Llergo fra Spania, det tyrkiske psych rock-bandet Altin Gün fra Nederland og Beglomeg - et norsk rockeband med et stort, urolig og opprørsk hjerte.

Årets festivaltema er “Rebeller” og Oslo World vil rette søkelyset mot rebellene i samfunnet. Det vil dreie seg om når musikken blir opprørsk - og når opprøret blir musikalsk.

Det siste året har lydighet til myndigheter og til samfunnsveven blitt sett på som en dyd av nødvendighet. Opprør er ikke bare blitt knyttet til legitime demokratiske ytringer, men også opprør mot en felles virkelighetsoppfatning. Vil vi, når vi ser tilbake på det som har skjedd siden starten av 2020, tenke på BLM-protestene eller stormingen av kongressbygningen når du tenker på begrepet rebeller? Vil vi tenke på polske protester mot abortrestriksjoner, det virkningsfulle feministiske opprøret i Chile, demonstrasjonene i Hong Kong, eller vaksine- og pandemiskepsis? Rebellen har aldri vært kun det ene - mange opprørsikoner, fra Sokrates og fremover, har også vært reaksjonære skikkelser. Når de allikevel ender opp med å bli symboler på noe samfunnet til enhver tid trenger, er det fremdeles relevant i 2021: Årene fremover vil også handle om å trene opp igjen demokratiske muskler. Vi må finne igjen motstand mot ensrettingen og ulikheten pandemien og pandemihåndteringen både har synliggjort og satt fart på. Les mer om årets tema her.

Flere nyheter

Web backgrounds 1