Web backgrounds 7
Utopian Lullabies Oslo World2019 Fotograf 074
Web backgrounds 7
30.09.2022

Kjære publikum!

Oslo World arrangeres for 29. gang i år og nok en gang skal vi fylle høstkveldene, og mange av Oslos aller beste scener, med musikk, samtaler og kulturuttrykk fra hele verden.

Årets tema er bevegelse. Musikk lever av bevegelse. Vårt hjemlige musikkliv trenger impulser utenfra - og artistene som vokser frem her trenger en verden å strekke seg mot. Vi er utrolig takknemlige for å få lage festival i en kulturby som er i stadig utvikling, hvor fantastiske kollegaer jobber året rundt på små og store scener for å skape samhold, ekstase og inspirasjon.

Musikk inspirerer, og tonesetter politiske bevegelser. Også i år søker vi oss til brennpunktet der musikk møter aktivisme. Vi vil se på måten kultur både preger og lar seg prege av den politiske utviklingen, og av den globale uroen vi befinner oss i. Kunsten blomstrer i krisesituasjoner og det blir tydelig for oss hvor livsviktig den er.

Musikk er samlende. Vi ønsker å understreke hvordan kulturen er et annet rom, hvor individer, ulike minoriteter og annerledestenkende forsøker å finne plass til å uttrykke seg fritt. Mange av disse sterke stemmene vil du kunne høre under årets festival.

Musikk skaper tilhørighet. Som del av årets tema, har Oslo World etablert et festivalsamarbeid med arrangører i Bergen, Tromsø, Skien og Molde, om å presentere musikk fra hele verden i Norge. Nettverket vil samarbeide om å tilby musikkopplevelser rundt uke 44 hvert år. Vi ser på det som et langsiktig grep for å sørge for at norsk konsertkultur forblir internasjonal, også i år med motbakke.

Musikk beveger oss. Allerede i fjor kunne Oslo World, som en av de første festivalene i landet, legge vekk de faste seteanvisningene og la folk røre på seg. Det var fantastisk! 2022 blir et år hvor vi virkelig ønsker å dyrke dansingen og de tette musikalske opplevelsene. Vi skal la oss bevege, for er det noe vi kan garantere under Oslo World så er det vi kommer til å bli grepet av musikken vi elsker, av aktivistene vi møter, av verden som rykker litt nærmere oss, på godt og vondt, men mest på godt.

Jeg gleder meg til vi ses rundt!

Flere nyheter

Web backgrounds 3