Web backgrounds 7
Rắn Cạp Đuôi Collective -show
Web backgrounds 7
16.08.2023

Oslo World 2023 på Kafé Hærverk!

Nawar Alnaddaf

I musikken til Nawar Alnaddaf opplever vi et meningsfullt møte mellom arabisk musikk og andre musikktradisjoner. Sangeren og oudspilleren kommer fra Syria, hun har en bachelor i arabisk musikk og nå studerer hun ved Norges Musikkhøgskole. Der utforsker hun likheten mellom bruken av mikrotonalitet i arabisk maqam-musikk og andre vestlige musikk uttrykk.

Til Oslo World kommer Nawar med sitt eget band. Bandet henter kraft fra jazz, norsk og arabisk musikk når de blåser liv og varme inn i musikken hennes. Møtene mellom jazz og ulike former for tradisjonsmusikk har satt et svært sterkt preg på den nye, unge norske scenen de siste ti årene. På Kafé Hærverk får vi en ny og personlig innfallsvinkel til denne materien.

Les mer og kjøp billetter!

Nawar Alnaddaf
Nawar Alnaddaf

Rắn Cạp Đuôi

Helt siden de ble stiftet i 2015, har Rắn Cạp Đuôi vært i spydspissen av det eksperimentelle musikkmiljøet i Saigon, Vietnam. De har stått for et stort spenn av opptredener, fra en 48 timer lang performance i et lokalt galleri til et impro-sett for tre trommeslagere på Nhạc Gãy’s Boiler Room. Hele veien har de stått for en anakronistisk og omskiftelig innfallsvinkel til musikk.

Tidligere i år kom albumet *1 ut, og det er en god inngang til Rắn Cạp Đuôis verden - der tar de lytteren fra frenetiske elektroniske landskap til overrumplende, rolige øyeblikk. Denne høsten er de på turné i Europa for aller første gang, og under Oslo World vil de opptre i intime omgivelser på Kafé Hærverk.

Les mer og kjøp billetter!

Mynhyus 16 1 stort
Rắn Cạp Đuôi Collective

Gabriela Garrubo

Rodando, debutalbumet til den norsk-brasilianske sangeren Gabriela Garrubo, er et sjeldent møte mellom den moderne nordiske jazzscenen og innflytelser fra brasiliansk åttitalls musikk og bossa nova. Albumet er blitt til gjennom et samarbeid med produsent Vetle Junker, som har jobbet med flere av de største navnene fra Bergen, som Aurora og Sondre Lerche. Sammen har de laget en skive som bobler over av kreative detaljer og lekre arrangementer som kombinerer moderne lyder og retro-innfall. Det perfekte landskapet for Garrubos luftige og kraftfulle stemme, som hun bruker til å fortelle historier på engelsk og portugisisk. Historier om å finne seg selv og finne styrke i en kaotisk, urettferdig og vakker verden.

Les mer og kjøp billetter!

Gabriela press4 stort
Gabriela Garrubo

Festival in Exile - Kader Tarhanine

Fra festivalen ble stiftet i januar i 2011, har Festival in the Desert blitt arrangert hvert år i Essakane, like ved Timbuktu i den nordlige delen av Mali. Før festivalen ble stoppet av ekstremister, hadde den rukket å bli en av de mest bejublede kulturhendelsene på hele det afrikanske kontinentet. Etter krisen Mali opplevde i 2012, hvor det blant annet ble innført et forbud mot musikk i den nordlige delen av landet, ble festivalen i ørkenen en festival i eksil. I år turnerer Festival in Exile-karavanen Europa og Nord-Amerika, og besøker Oslo World på veien.

Festivalen har med seg Kader Tarhanine, en av de mest populære nye artistene fra Sahara. Helt siden gjennombruddet i sosiale nettverk med låten “Tarhanine Tegla”, som er blitt en hit i tuareg-diasporaen over hele verden, har han blitt sett på som tuaregmusikkens nye perle.

Les mer og kjøp billetter!

Kader Tarhanine Ikewane stort
Kader Tarhanine

Flere nyheter

Web backgrounds 6