Web backgrounds 1
Tegnebrett 1
Web backgrounds 1
19.02.2024

Årets første artistslipp!

Marisa Monte og Jorge Drexler kommer til Norge for aller første gang.

Et brasiliansk ikon åpner Oslo World 2024

Marisa Monte er en av de største brasilianske sangerne gjennom tidene – og den største i sin generasjon. Gjennom en karriere som strekker seg over 30 år, har sangeren, låtskriveren, multiinstrumentalisten og produsenten blandet samba og Música popualar brasileira med pop, jazz og soul, og trollbundet publikum med sin operaskolerte sangstemme. .

Hun ble en sensasjon i Brasil på begynnelsen av nittitallet og fikk sitt globale gjennombrudd med andrealbumet "Verde, Anil, Amarelo, Cor de Rosa e Carvão", i 1994. I 2000 ga hun ut "Memórias, Crônicas, e Declaracões de Amor" ”, som hun fikk den første av fire Latin Grammy-priser for. Hun jobbet med storheter som Arto Lindsay, Arnaldo Antunes, Nando Reis og Carlinhos Brown, utvidet paletten sin og videreutviklet uttrykket, samtidig som hun hele tiden har fulgt sambaens røtter bakover i musikkhistorien. Det er blitt et drøss med vellykkede samarbeid og album siden da, både under eget navn og med den brasilianske supergruppen Tribalistas.

I 2024 skal Marisa Monte opptre på Oslo World for aller første gang. Hits som «Ainda Bem», «Já sei Namorar», «Amor I Love You» og «Velha Infância» er med på repertoaret, som vil fremheve viktige øyeblikk i en lang og bemerkelsesverdig karriere. Det blir åpningskonserten for festivalen vår og vi kunne ikke ønsket oss en bedre start.

Kjøp billetter til alle konsertene på Oslo World her!

Intimt møte med en uruguayansk legende

Når Jorge Drexler besøker Oslo World under sin store Europaturné i høst kommer vi tett på stjernen. Han tar til scenen uten andre hjelpemidler enn gitaren og stemmen, grunnsteinene i den strålende karrieren hans og det eneste han trenger for å trollbinde publikum. Ved å returnere til soloformatet kommer Drexler i kontakt med materialet på nytt, og under denne konserten skuer han tilbake over hele karrieren sin.

Jorge Drexler utdannet seg opprinnelig som lege, men i 1995 bestemte han seg for å forlate livet i Uruguay. Han flyttet til Spania, hvor han satset på musikken. Siden den gang har han spilt inn fjorten studioalbum, han har mottatt tretten Latin Grammys og han var den aller første uruguayeren som mottok en Oscar da han komponerte "Al otro lado del río" for Motorsykkeldagbøkene tilbake i 2004.

I 2022 ga Jorge Drexler ut sitt hittil siste album «Tinta y Tiempo»' etter fem år uten aktivitet på utgivelsesfronten. Albumet var forankret i hans gjenkjennelige poetiske verdensbilde og finurlige språklek inspirert av poesi og vitenskap. Drexler var åpenbart på hugget på denne plata. Rolling Stone kalte det "Et av de mest løsslupne og frisinnede albumene i hans 30-årige karriere". For «Tinta y Tiempo» mottok Drexler utrolige seks Latin-Grammyer, blant annet prisen for «Best Singer-songwriter album». Siden gjorde han en omfattende turné i Amerika, i tillegg til Portugal og Spania, hvor han nylig fikk en Premios Ondas-pris for beste liveopptreden i 2023. Nå venter Norge og Oslo World.

Konserten den 29. oktober er den aller første i Norge noensinne. Vi er stolte av å ønske en lidenskapelig og leken artist velkommen til festivalen i en setting hvor hans enestående kreativitet får maksimal boltreplass.

Kjøp billetter til alle konsertene på Oslo World her!

Flere nyheter

Web backgrounds 1