Web backgrounds 7
Yeme Altin Tif 2
Web backgrounds 7
16.04.2024

Yamê, Altin Gün og TIF til Oslo World 2024!

Viral fransk rap, Algeries store sønn og tyrkisk psych rock til årets festival!

YAMÊ

Da Yamê slapp Colours Show-fremføringen av singelen "Bécane" i fjor sommer, skjedde det noe. Låta var en biker anthem for våre usikre tider og et ideelt utstillingsvindu for Yamês mangefasetterte, men alltid gjenkjennelige vokal. Med en gripende, personlig tekst og et latterlig fengende refreng, gikk sangen viralt i juni 2023. Den kapret førsteplassen på Global Spotify Viral-hitlistene og ble strømmet over 68 millioner ganger. Yamê kom ut med «ELOWI»-prosjektet i oktober 2023. Hvert spor fremhever Yamês lyriske finesse og evne til å knytte dype forbindelser med sitt publikum. Han er på vei mot enda større tider, og denne høsten møter Yamê sin voksende norske fanskare for aller første gang.

LES MER OG KJØP BILLETTER HER!

TIF

Den første november, dagen den algeriske revolusjonen markeres, besøker en av landets største stjerner Cosmopolite og Norge for aller første gang. Dette vil være en sjelden mulighet til å oppleve artisten TIF i intime omgivelser. Toufik, alias TIF, er for tiden basert i Paris. Artisten som rapper og synger på fransk og arabisk, har de siste årene vist at han er et sjeldent talent, med pur karisma og et særegent grep om publikummet sitt. Han er en tydelig støttespiller for den palestinske saken og kampen mot undertrykkelse, og har også blitt portrettert i dokumentaren On the Corner, som følger hans unge oppbrudd og reise fra Algerie til Frankrike. Karrieren hans skjøt fart med hiten «3iniya» i 2020. Videoen ble spilt inn i Alger, og han fikk et hengivent publikum både i Algerie og Frankrike. Siden har han sluppet albumene Houma Sweet Houma, 1.6, som begge har gjort suksess, med hitlåter som «Hinata» og «Shadow Boxing» i spissen.

LES MER OG KJØP BILLETTER HER!

Altin Gün

Helt siden gjennombruddet med albumet On i 2018, har det Amsterdam-baserte bandet Altın Gün ekspandert både fanskaren og uttrykket sitt drastisk. Bandet tar utgangspunkt i de mangfoldige tradisjonene fra anatolsk og tyrkisk folkemusikk og psyhrock – derfra strekker de seg inn i nye territorier som funk, synthpop, kosmisk reggae og disco. I 2021 besøkte de Oslo World og Norge, for aller første gang, hvor de spilte to ekstatisk groovy og utsolgte show på Cosmopolite. De er et av de beste og mest eventyrlystne rockebandene som finnes i dag, enkelt og greit. I løpet av de siste årene har de samlet mange nye konvertitter – ikke minst i Oslo, hvor de har gjort flere knallkonserter. Det er en fryd å kunne invitere dem tilbake til Oslo World i år.

LES MER OG KJØP BILLETTER HER!

Flere nyheter

Web backgrounds 2