Web backgrounds 3
Zeyne IF
Web backgrounds 3
11.03.2024

Zeyne og Israel Fernández klare for festivalen!

Palestinsk-jordansk popfenomen og en av de største stjernene på flamenco-scenen akkurat nå.

Den jordansk-palestinske låtskriveren og artisten Zeyne har raskt blitt en sentral skikkelse i den blomstrende nye popscenen i Midtøsten og Nord-Afrika. Hun ble først kjent under pandemien gjennom å legge ut klipp på Instagram-kontoen sin, og startet popkarrieren i 2021 med debutsinglene «Minni Ana» og «Nostalgia». Låtenes vågale blanding av RnB/Soul med moderne arabisk musikk skapte oppsikt.

Zeyne ønsker dele historier og personlige erfaringer i musikken sin. Med en distinkt drømmende og kraftig vokal, berører sangene hennes temaer som spenner fra mental helse, angst og identitet, til kjærlighet og sorg. Hun har en musikalsk identitet, og historier å fortelle både som artist og kvinne i den arabiske verden som strekker seg langt utover vante klisjeer om kjærlighet og parforhold.

I løpet av de siste to årene har låtene hennes blitt strømmet over 15 millioner ganger. Singelen «Balak», som hun gjorde sammen med Saint Levant, har blitt enormt populær på strømmeplattformer og sosiale medier. Hun har også bygget et navn som en talentfull låtskriver, og har samarbeidet med artister både fra MENA-regionen og rundt om i verden. Zeyne viste seg nylig frem på den anerkjente plattformen COLORS, og befestet ytterligere sin posisjon som en stigende stjerne i det globale musikklandskapet. Denne høsten vil Oslo World være vertskap for et av de mest spennende nye talentene fra den spirende Midtøsten-popscenen.

Kjøp billetter til alle konsertene på Oslo World her!

Sangeren Israel Fernández er en av de store nå, med en fanbase som strekker seg langt utover flamenco-diehards. Ikke for dét - Israel Fernández sprer kunnskap om tradisjonen samtidig som han demonstrerer dens evne til å trives i et moderne musikalsk miljø. På Oslo World vil han få selskap av sin mangeårige kompanjong, Diego del Morao, en av de største flamencogitaristene akkurat nå. Samspillet og improvisasjonen deres er spesielt, hver gang de møtes på scenen er en begivenhet.

Fernández ble født og oppvokst i en sigøynerfamilie i Corral de Almaguer, Toledo, med dype andalusiske røtter. Han vokste opp i flamencoen. Da han var liten begynte han å synge og da han var 11 år gammel vant han sin første TV-konkurranse på spansk nasjonal TV. De to siste albumene hans, "Universo Pastora" fra 2018 og "Amor" fra 2020, har etablert ham i toppen av spansk musikkliv. Sistnevnte album steg til nummer 7 på hitlistene og vant Odeon-prisen. Han ble også nominert til en Latin Grammy og flere andre priser. Da GQ i 2021 presenterte 21 unge musikere de hadde troen på på planeten Tellus, var Israel Fernández blant dem. Han er allerede på vei videre.

Kjøp billetter til alle konsertene på Oslo World her!

Flere nyheter

Web backgrounds 4