Web backgrounds 5
Liliane Chlela
04.
nov

Elektronisk musikk i SWANA-regionen

Fremtiden er kvinnelig.

Lydbildet i SWANA-regionen har blitt formet av kvinnelige musikere, som Umm Kulthum, Fairouz, Sabah, Shadia og Asmahan. Det er derfor ikke en overraskelse at progressive kvinnelige DJ-er i regionen nå er med å forme musikkens fremtid.

Regionen har vært i en tilstand av sosial uro og opprør de siste årene, men den har også en kreativ puls. I denne samtalen skal vi utforske artistenes musikalske landskap og deres forbindelse til sine hjemland, Libanon og Syria. Hvordan kan musikk bli et "hjem" for de som er på reise? Hvordan har migrasjon vært grunnleggende for en global sound og hvordan fører gjensidig påvirkningen fra ulike typer musikk til innovative fusjoner og hybrider? Hvordan kan musikk både beskytte og endre identiteter?

I samarbeid med Keychange, Creative Europe, Talent Norge, Masahat og Jæger.

R1 02235 018 A

Noise Diva

Yara Said a.k.a. Noise Diva henter inspirasjon fra industrielle lyder, byens puls, rop, klemmer, død og kjærlighet. Said visker ut skillelinjene i kunsten sin, ved bruk av ulike medier som video, lyd, maleri, performance, installasjoner, tekst, DJing og musikkproduksjon.

Helene Tarabay DM3 I8558

Liliane Chlela

Med sin distinkte blanding av "sounds" og improvisasjon har Liliane Chlela i over ti år presset grensene for eksperimentell og elektronisk musikk i Libanon og Midtøsten, både som soloartist og via sine ulike hjemlige og internasjonale prosjekter.

Lazer Gazer press photo2

LazerGazer

Hala Namer (f. Damaskus, Syria) er en Amsterdam-basert artist, DJ og lyddesigner. Hala kommer fra en performancebakgrunn og bruker elementer fra myter, ritualer og sin egen historie for å undersøke kollektive følelser. Hennes fragmenterte historier blir fortalt gjennom film og installasjoner, i tillegg til nøye kuraterte DJ-set. Parallelt med DJ-ingen, programmerer Hala kveldene på Kannal 40, en klubb i hjertet av Amsterdam.

Amani Semaan credits Mira El Koussa

Amani Semaan

Festivalsjef for Beirut & Beyond International Music Festival. Ved å arrangere festivalen i Libanon, med et internasjonalt delegatprogram, samt satelitt-festivaler under Oslo World og turnéer med utvalgte band i Europa, har Beirut & Beyond på kort tid rukket å bli en viktig aktør på hjemmebane og internasjonalt.

Christina Hazboun Photo by Abd Doumani

Christina Hazboun

The Sonic Agent er den mangfoldige virksomheten til Christina Hazboun; en palestinsk oppdagelsesreisende i musikk, rom, tid og samfunn. Gjennom promotering, boutique-PR, forskning, radio, mikser og podcasting fokuserer hun på å øke interessen for nye strømninger og musikk fra Vest-Asia, Nord-Afrika og det globale Sør.

Også anbefalt

Web backgrounds 2
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00