Web backgrounds 2
Small R Ave Stories Oslo World 2021 Lars Opstad 006
04.
nov

Talk

Klubbkultur: Omsorg og sikkerhet om natten


Dans og glede kan være aktivisme. Festing kan være protest. Klubber kan fungere som fristed for mennesker som diskrimineres eller marginaliseres i hverdagen. Hvordan gjør vi disse omgivelsene tryggere? Hvordan kan vi beskytte publikum mot vold og trakassering?

Alternative miljøer, grasrotinitiativer og undergrunnsklubber bidrar ofte til å skape tryggere miljøer for utsatte grupper. Dessverre forsvinner mange av disse tilholdsstedene fra byene. Det blir stadig vanskeligere å finne og vedlikeholde steder som tar vare på både kunstnere og marginaliserte miljøer. Hvordan verner vi om disse miljøene? Forsvinner de? Forvandles de? Forflyttes de? Finnes det i det hele tatt steder der man faktisk kan være trygg, eller må vi heller jobbe for å gjøre klubblivet "så trygt som mulig"?

Dette panelet består av personer som aktivt jobber for å skape tryggere klubbkultur i Oslo, Berlin og London.

I samarbeid med Balansekunst, Keychange, Skeiv Verden, og Sweetcheeks.

Bassel Skeiv Verden 27 22 06 26 Foto Helge Brekke

Bassel Hatoum

Bassel Hatoum (han/ham) er leder for organisasjonen Skeiv Verden, som jobber for å fremme rettighetene til skeive med minoritetsbakgrunn i Norge, ved å blant annet skape og tilby trygge møteplasser. Han er relevant som kurator av utstillingen Ta plass/Claiming space, der ideen om trygge rom utforskes gjennom kunst, arkitektur og samtaler.

JUBA

Juba

Juba har bygget opp et rykte som en selvsikker, dyktig og eksperimentell DJ, med spennende musikalske mikser og sprudlende energi. Hun er en eksponent for afrikansk diasporamusikk i og utenfor Europa.

Roza colours

Roza Taslimi

Roza Taslimi (hun/henne) er grunnlegger og pådriver for klubbkonseptet Sweetcheeks, som feirer skeive og transpersoner. I Music Norway jobber hun som prosjektkoordinator og har vært med på å utvikle verktøy for å jobbe for en mer inkluderende og trygg musikkbransje.

Kim

Kim Dürbeck

Kim Dürbeck er en norsk-vietnamesisk DJ og produsent med base i Sandefjord. Som del av musikk-kollektivet Dugnad Rec bryter han ned grensene mellom jazz, electronica og alternative klubbsjangere. Han gir ut mikser, ambient, techno og EDM internasjonalt.

Katharin Ahrend bw

Katharin Ahrend (Moderator)

Katharin Ahrend er kultursjef, kurator og kulturpolitisk konsulent innen sosial rettferdighet, byplanlegging og klubbkultur. Hos Clubcommission Berlin leder hun Awareness & Diversity-avdelingen, som er opptatt av å skape de sikreste og mest mangfoldige stedene som er mulig innenfor klubbkulturen, gjennom strukturelle endringer. Siden begynnelsen av pandemien har Ahrend vært et aktivt medlem av den globale kampanjen "United We Stream", samt den kreative lederen av "Day Of Club Culture" i Berlin.

Også anbefalt

Web backgrounds 1
BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00

Momi Andreu Doz

Momi Maiga & Ibou Cissokho

Victoria Nasjonal Jazzscene

Torsdag 31. oktober

Konsertstart 18:00