Oslo World Web backgrounds 2023 large16
Beyond Music Indigenous Pop Culture web
31.
okt

Beyond Music - Samtale

The Rise of Indigenous Pop Culture (Norge / Storbritannia)

  • Melahuset
  • Starter 16.30
  • Pris: Gratis inngang!

En global bølge av urfolkskultur i populærkulturen er over oss - fra Black Panther og How to Blow Up a Pipeline til den norske La Elva Leve og ikke minst en rekke unge, samiske artister. Og mens publikum tørster etter meningsfulle, autentiske historier, må musikkindustrien ta grep for å holde følge. I dette panelet vil vi diskutere hvordan å nå større publikum og fremheve det unike, og samtidig unngå fallgruver som stereotypier eller kulturell appropriering.

I samarbeid med JM Norway.

KY2023 ELLA

Ella Marie Hætta Isaksen

Ella Marie Hætta Isaksen, er en samisk musiker og miljøaktivist fra Tana. Hun fikk anerkjennelse etter å ha vunnet Sámi Grand Prix i 2016 og Liet International i 2017, og grunnla senere det elektroniske joik-bandet ISÁK. Hun spilte hovedrollen i filmen Ellos eatnu – La elva leve fra 2022, en film basert på de virkelige hendelsene fra Alta-aksjonen og kampen for samiske rettigheter i slutten av 1970-tallet. Isaksen var talsperson for aktivistene under demonstrasjonene i 2023 i forbindelse med Fosen-saken. 8. mars i år mottok hun Fritt Ords honnørpris.

Stephen Budd

Stephen Budd

Stephen Budd er en britisk musikkindustrileder og artistsjef basert i London. Han er direktør for artist- og produsentselskapet Stephen Budd Music Ltd, OneFest-festivalen, Damon Albarns Africa Express-prosjekt og er medgründer av NH7 Weekender-festivalene i India og var med på å skape DMZ Peace Train Festival i Korea.
Stephen er en anerkjent TV-kommentator og dukker jevnlig opp på en rekke britiske TV-nyhetsprogrammer.
Han har skapt en store veldedighetsprosjekter, som da han "co-produserende Amnesty International og Sofar Sounds" "Give A Home" globale konsertserie for flyktninger og opprettelse av WarChilds "Passport Back To The Bars" svært suksessrike konsertserie for barn som er berørt av krig. I 2022 startet han The Music Venues Trust "Passport Back To Our Roots"-konsertserien for å samle inn penger til Covid-19 truede livemusikksteder.

Tone Osterdal Foto Helge Brekke

Tone Østerdal

Tone Østerdal er direktør i Music Norway. Før dette var Tone daglig leder i Norske Kulturarrangører (NKA), hvor hun markerte seg som en tydelig talsperson i musikkbransjens og kulturens håndtering av koronapandemien. For dette arbeidet ble hun tildelt prisen Årets stemme av magasinet Subjekt i 2020.

Sofie Sondervik Saether

Moderator - JM Norway: Sofie Søndervik Sæther

Sofie Søndervik Sæther er enarrangør, leder, foredragsholder, musiker og mangfoldsinnovatør, dedikert til å forsterke representasjonen av marginaliserte stemmer i kunsten. Er programdirektør i JM Norge.