Web backgrounds 1
Beyond Music Indigenous Pop Culture web
31.
okt

Beyond Music - Samtale

The Rise of Indigenous Pop Culture (Norge / Storbritannia)

  • Melahuset
  • Starter 16.30
  • Pris: Gratis inngang!

En global bølge av urfolkskultur i populærkulturen er over oss - fra Black Panther og How to Blow Up a Pipeline til den norske La Elva Leve og ikke minst en rekke unge, samiske artister. Og mens publikum tørster etter meningsfulle, autentiske historier, må musikkindustrien ta grep for å holde følge. I dette panelet vil vi diskutere hvordan å nå større publikum og fremheve det unike, og samtidig unngå fallgruver som stereotypier eller kulturell appropriering.

I samarbeid med JM Norway.

KY2023 ELLA

Ella Marie Hætta Isaksen

Ella Marie Hætta Isaksen, er en samisk musiker og miljøaktivist fra Tana. Hun fikk anerkjennelse etter å ha vunnet Sámi Grand Prix i 2016 og Liet International i 2017, og grunnla senere det elektroniske joik-bandet ISÁK. Hun spilte hovedrollen i filmen Ellos eatnu – La elva leve fra 2022, en film basert på de virkelige hendelsene fra Alta-aksjonen og kampen for samiske rettigheter i slutten av 1970-tallet. Isaksen var talsperson for aktivistene under demonstrasjonene i 2023 i forbindelse med Fosen-saken. 8. mars i år mottok hun Fritt Ords honnørpris.

Stephen Budd

Stephen Budd

Stephen Budd er en britisk musikkindustrileder og artistsjef basert i London. Han er direktør for artist- og produsentselskapet Stephen Budd Music Ltd, OneFest-festivalen, Damon Albarns Africa Express-prosjekt og er medgründer av NH7 Weekender-festivalene i India og var med på å skape DMZ Peace Train Festival i Korea.
Stephen er en anerkjent TV-kommentator og dukker jevnlig opp på en rekke britiske TV-nyhetsprogrammer.
Han har skapt en store veldedighetsprosjekter, som da han "co-produserende Amnesty International og Sofar Sounds" "Give A Home" globale konsertserie for flyktninger og opprettelse av WarChilds "Passport Back To The Bars" svært suksessrike konsertserie for barn som er berørt av krig. I 2022 startet han The Music Venues Trust "Passport Back To Our Roots"-konsertserien for å samle inn penger til Covid-19 truede livemusikksteder.

Tone Osterdal Foto Helge Brekke

Tone Østerdal

Tone Østerdal er direktør i Music Norway. Før dette var Tone daglig leder i Norske Kulturarrangører (NKA), hvor hun markerte seg som en tydelig talsperson i musikkbransjens og kulturens håndtering av koronapandemien. For dette arbeidet ble hun tildelt prisen Årets stemme av magasinet Subjekt i 2020.

Sofie Sondervik Saether

Moderator - JM Norway: Sofie Søndervik Sæther

Sofie Søndervik Sæther er enarrangør, leder, foredragsholder, musiker og mangfoldsinnovatør, dedikert til å forsterke representasjonen av marginaliserte stemmer i kunsten. Er programdirektør i JM Norge.

Også anbefalt

Web backgrounds 1
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00