Web backgrounds 3
Beirut and beyond eventbanner v3
02.
nov

Solidaritetskonsert for Gaza - Beirut & Beyond

Walid Ben Selim, Ammar 808 & Mayssa Jallad (Marokko/Tunisia/Libanon)

  • Byens Tak
  • Dørene: 18.30
  • Konsert: Walid Ben Selim: 20.00 / Mayssa Jallad: 21.00 / Ammar 808: 22.00
  • Pris: 350,- + avgifter

Under Oslo World 2023 presenterer vi en panelsamtale, og tre strålende artister fra vår søsterfestival i Beirut på Byens Tak, Beirut & Beyond!

I år er det ti år siden samarbeidet mellom Oslo World og Beirut & Beyond startet. I den anledning arrangerer vi nok en gang en B&B-kveld under Oslo World hvor talentfulle musikere fra regionen presenteres. Det er en feiring av samarbeidet som, på grunn av den alvorlige humanitære situasjonen i Palestina, ikke er mulig å gjennomføre i Libanon.

Vi står i urokkelig solidaritet med Palestina, og fordømmer den israelske okkupasjonen. Vi tror på musikkens evne til å forene mennesker, og rollen musikken spiller som måte å ytre motstand på for mange artister. I utfordrende tider som dette, er det vår plikt å yte støtte. Ingen bør møte slike kriser på egenhånd. Det er avgjørende å stå sammen, og vi finner både håp, mening og trøst i kunsten og musikken.

Vår jobb som kulturutøvere handler ikke bare om å flytte grenser, og det handler ikke bare om å krysse av ulike bokser for representasjon fra regionen. Vi har et ansvar for å bruke plattformen vår til å bevisstgjøre publikum om hva slags virkelighet mennesker nå opplever hjemme.

Under Oslo Worlds 30. utgave, ønsker vi å samle inn penger for Palestina. Beirut and Beyond-kvelden på Oslo World blir en pengeinnsamling for Norwegian Aid Committee (NORWAC). NORWACs medisinske mannskap står for essensiell hjelp til ofre i Palestina. Alle inntekter fra arrangementet går til NORWAC og livsviktig medisinsk utstyr.

Vi inviterer alle til å markere sin solidaritet med Palestina og støtte opp om denne viktige saken.


Konserten er i samarbeid med Palestinakomiteen, Masahat og Beirut & Beyond.


Donasjoner kan gis via Vipps #622476


Walid Ben Selim

Humanisten, sangeren og komponisten Walid Ben Selim var en av grunnleggerne av "Nayda"-bevegelsen før han forlot Marokko for Frankrike og lagde gruppen N3rdistan. Etter mer enn 200 konserter kom Walid tilbake til studioet for å jobbe med nye lyder. Han blandet teater og musikalsk poesi, har komponert musikken til flere filmer og prosjekter. Han har besøkt Oslo World med N3distand tidligere, og returnerer til festivalen med “Nascentia”, hvor han fremfører tusen år gammel sufipoesi av Al Hallaj, Ibn Arabi, Rumi, Ibn Fared og Kabir, akkompagnert av harpisten Marie Marguerite Cano.

Walid Ben Selim - Here and Now / هنا و الآن

Ammar 808

Sofyann Ben Youssef, også kjent som Ammar 808, er hjernen bak de kritikerroste albumene «Maghreb United» og «Global Control / Invisible Invasion», samt prosjektet Bargou08. Før han flyttet til Europa, oppnådde han en status som gudfar på den tunisiske alternative og elektroniske scenen. Han har bakgrunn som musikkforsker på Tunis Music Institute, hvor han har spesialisert seg på arabisk og indisk musikk. Ben Youssef er en umettelig lytter som leter etter broer mellom orientalsk og vestlig musikk. Nå for tiden bor han i Kjellerup, Danmark, hvor han jobber som komponist, produsent, tekniker og lærer i musikkproduksjon.

AMMAR 808 ft. Bellassan - Doudou brahim

Mayssa Jallad

Albumet Marjaa: The Battle of the Hotels, springer ut fra Mayssa Jallads to yrker: musikk og arkitektur. Den er skrevet i samarbeid med produsent Fadi Tabbal og forteller historien om «Battle of the Hotels» fra 1975 der motstridende fraksjoner kjempet om hotelldistriktet i Beirut. Utfallet av slaget bestemte demarkasjonslinjen som skilte byen i øst og vest de neste 15 årene. Mayssas musikk henvender seg til etterkrigsungdom som aldri har lært om denne vanskelige historien. Det er også en oppfordring til å protestere for fornyelse, snarere enn resirkulering, av den politiske klassen som holder befolkningen som gissel.

Mayssa Jallad & Khaled Allaf - Madina min Baeed

Dørene på Byens Tak åpner kl. 18.30, og Beirut & Beyond-programmet starter med en panelsamtale før konsertene. Det er gratis inngang til samtalen! Les mer her!

Les mer

Web backgrounds 3

Også anbefalt

Web backgrounds 1
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00