Web backgrounds 4
We dont talk about oil v2 web
02.
nov

Beyond Music - Samtale

We don’t talk about oil (Norge/ Sudan)

  • Melahuset
  • Starter 12.00
  • Pris: Gratis inngang

Olje er et ømtålig samtaleemne i Norge. Industrien har fått mye av æren for å transformere landet fra fiskerinasjon til eieren av verdens største statlige investeringsfond.

Er det mulig for norsk kultursektor å utfordre landets dobbeltmoral samtidig som man mottar offentlig støtte? Dette panelet forsøker å grave i nyansene i Norges forhold til oljerikdommen og følgene av dette forholdet. Nøler kulturelle institusjoner og kunstnere med å granske dette temaet i frykt for å miste økonomisk støtte?

I samarbeid med Klimakultur SA & Attac Norge.

Calum Profile Credit Vegard Aasen stort

Calum Macintyre

Calum Macintyre kommer fra Skottland og er ikke bare en ivrig snowboardkjører, men også en ivrig klimaaktivist. Som et sentralt medlem av Stopp Oljeletinga-aksjonen har han brukt sivil ulydighet for å ryste det norske samfunnets bevissthet, og peker på klimakrisen og Norges betydelige rolle som en stor eksportør av fossilt brensel. Med årelangt arbeid for å samle snøsportmiljøet for klimatiltak, er Calum en frittalende kritiker av oljeindustriens sponsing i Norges skikultur.

Silje ask lundberg foto ingun alette m hlum

Silje Ask Lundberg

Silje Ask Lundberg er seniorrådgiver i Oil Change International. Hun leder arbeidet for en mer rettferdig og velstyrt nedgang i olje- og gassproduksjonen i Nordsjøen. Med over ti års erfaring fra «supply-side policy» følger hun nøye med på norsk oljedebatten og politikken. Grasrotarbeidet hennes i mange ulike organisasjoner, har støttet lokalsamfunn truet av olje- og gassleting og bygget offentlig motstand mot Norges olje- og gassindustri. Siljes periode som president i Naturvernforbundet fra 2016 til 2021 gir henne en dyp innsikt i feltet.

Khalid Albaih

Khalid Albaih

Khalid Albaih er født i Romania, oppvokst i Qatar og for tiden basert i Oslo, og er en sudanesisk kreativ, politisk tegneserieskaper og kulturell produsent. Hans internasjonalt anerkjente tegneserier, som strekker seg fra 2011, har gått viralt over hele verden. Albaih er anerkjent som en av de fem beste tegneserieskaperne globalt av The Independent i 2018. Hans verk har prydet anerkjente publikasjoner som The New York Times, The Atlantic, PRI, NPR og BBC. Han bringer et unikt kunstnerisk og politisk perspektiv til denne samtalen.

Julie Forchhammer Klimakultur

Moderator: Julie Forchhammer

Julie er medgründer av Klimakultur, en ideell organisasjon som veileder den norske kultursektoren om klimarettferdighet og tiltak mot klimaendringer. Hun har alumnistatus fra Creative Climate Leadership-programmet av Juli's Bicycle. Med base i de naturskjønne fjellene i Vang i Valdres har hennes tidligere roller omfattet festivalledelse på Vinjerock, miljøledelse på Øyafestivalen, og rådgivende og styremedlemskap i Regnskogfondet Norge.

Også anbefalt

Web backgrounds 3
Desire Marea by Tatenda Chidora 1 stort

Oslo World på Oslo Pride

Oslo Pride Park

Fredag 28. juni

Konsertstart 17.00

BVD19 1

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Lørdag 19. oktober

Starter 11.30

Small BVD 2020 Lars Opstad 732

For barn

Barnas verdensdager Oslo

Grønland kulturstasjon og Asylet

Søndag 20. oktober

Starter 11.30

MARISA MONTE 4 credito Leo Aversa

Åpningskonsert!

Marisa Monte

Oslo Konserthus

Mandag 28. oktober

Konsertstart 19.30

Egberto Gismonti 171019 28643 roberto cifarelli

Egberto Gismonti

Cosmopolite

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 19:00

01 Drexler liten

Jorge Drexler

Sentrum Scene

Tirsdag 29. oktober

Konsertstart 21.00