Web backgrounds 1
Small Oslo World livesessions2020 Lars Opstad 030
Web backgrounds 1
22.05.2020

Oslo World Live Sessions

Vårt bidrag til en annerledes festivalvår.

Oslo World Sessions er Oslo Worlds måte å bidra til en annerledes konsertvår på. Vi starter på Sentralen med to konserter – én med historiefortellere og én med rytmiske duoer. Hver konsert vil bestå av tre 20-minutters sett som fremføres to ganger på én kveld, for henholdsvis 2 x 50 publikummere i salen.

Det er en annerledes tid for musikklivet nå, og kanskje det også er en tid for å finne ut mer om hvordan musikklivet henger sammen. Et par eksempler: Har fulanitradisjonen noe til felles med nordicana-bølgen? Hvor langt er det fra Skien til Nepal, eller fra Kapp Verde til Elverum? Hvordan henger sekstitallets ildfulle frijazz sammen med sørafrikanske musikktradisjoner? En måte å tenke nye tanker om musikk på, er å oppleve den i samme rom – å høre noe du ikke har opplevd før, sammen med en artist eller sjanger du allerede kjenner godt til.

Så hva skjer om vi setter musikk i samme rom, ikke knyttet sammen av sjanger eller opphav, men allikevel med en sorts tematisk sammenheng? Oslo World gjør et forsøk på akkurat dette når vi setter i gang en ny konsertserie med noe av det fineste vi vet om. I likhet med alle andre er vi nødt til å jobbe med begrensningene nå, både med tanke på reise, størrelse på band og publikumskapasitet – noe som gjør at intimitet, små ensembler og lokale ressurser er nøkkelordet en stund framover.

Small Oslo World livesessions2020 Lars Opstad 103

Oslo World presenterer tre historiefortellere:

Adama Barry (Burkina Faso/Norge) fremfører musikk på selvlagde strenge- og fløyteinstrumenter. Han synger i den vestafrikanske fulanitradisjonen og er en av konsert-Oslos mest engasjerende og karismatiske soloartister.

Signe Marie Rustad vant Spellemann som beste tekstforfatter i år. Albumet hennes, “When Worlds Flew Freely”, var i tillegg nominert i countrykategorien og en av fjorårets mest kritikerroste og oppsiktsvekkende norske plateutgivelser. Hun er en av krumtappene i den norske nordicana-bølgen, som har preget musikklivet de siste årene.

Ary Morais er en gitarist, sanger og låtskriver fra Kapp Verde som har levd i Norge siden 1995, samtidig som han har turnert i en rekke land. Han synger på kreolsk, og musikken hans er en egenkomponert, moderne blanding av musikkformer som coladera, morna, batuque og funana.

Small Oslo World livesessions2020 Lars Opstad 304

Oslo World presenterer tre rytmiske duoer:

Sanskriti Shrestha & Andreas Wildhagen er en duo bestående av tablas og trommer. Shrestha er opprinnelig fra Nepal og har satt preg på den norske improvisasjonsscenen de siste årene, blant annet gjennom samarbeid med Geir Sundstøl, Harpreet Bansal og i egne band som Moksha og Avatar. Andreas Wildhagen er en markant jazztrommeslager som folk kan ha hørt i band som Paal Nilssen-Love Large Unit og Jonas Cambien Trio.

Ramblin’ er duoen til Skiensguttene Gard Nilssen & André Roligheten. De har en felles fascinasjon for Ornette Coleman sin musikalske verden og utforsker improvisasjonens muligheter og uoppdagede stier med åpne ører og fokus på samspill, spontanitet og dynamikk. Dette er duoens første konsert i Oslo noensinne.

Bafana Nhlapo & Ibou Cissokho. Bafana Nhlapo er en av landets mest kreative perkusjonister og en fantastisk, lys vokalist, som finner plass til moderne stilarter musikalske tradisjoner i musikken sin. Han debuterte tidlig på Johannesburgs scener, og endte etter hvert opp i Norge, hvor han blant annet gjør seg bemerket gjennom åpne ører og et utvidet syn på hva som kan være perkusjonsinstrumenter. Ibou Cissokho er en fabelaktig kora-spiller og griot som både forvalter den vestafrikanske griot-tradisjonen, men som også deltar i en rekke grenseoverskridende samarbeid på den norske åpent improviserende scenen.

Flere nyheter

Web backgrounds 6