Web backgrounds 4
Cham Leon NO
Web backgrounds 4
15.09.2021

Oslo World med egen kveld på Blå under by:Larm!

Bli med Oslo World på Blå den 30. september og opplev Nagirčalmmiid, Mekdes, Cham Leon, Erika de Casier og Gabifuego.

Sammen med by:Larm og Blå presenterer vi, den 30. september, et knippe artister vi har stor tro på i året som kommer og som vi gjerne kunne ha booket til vår egen festival. Det blir seig, samisk metal, pop, elektronika, 90-talls indie, R&B og klassisk feststemt reggaeton - en eklektisk miks, akkurat som vi liker det i Oslo World. Billetter til hele eller enkeltdager på by:Larm er i salg på by:Larms hjemmeside. Håper å se dere der!

19.30: Nagirčalmmiid (NO)

Nagircalmmiid NO

Siden starten har denne ultra-tunge tenåringsduoen plagd vettet av nabolaget med høy og seig metal i arven etter Sleep, Electric Wizard, Tool og Deafheaven, og nå er de beredt på å ta steget ut av Trondheims forsteder og ut til nasjonale og internasjonale scener.

Tekstene handler om alt fra samisk mytologi, egne indre og ytre kamper og politikk. Med nedstemt gitar, seige riff, gurglete vokal og et energirikt liveshow fylt med sámi fápmu, lover Nagirčalmmiid å ta by:Larm-publikummet med ned til «den dypeste delen av Rohttuáibmu».

20.30: Mekdes (DK)

Mekdes DK

21 år gamle Mekdes har kommet for å bli. Den dansk-etiopiske artisten har det siste året sluppet singlene «In Favor of You» og «Lonely», som har blitt spilt hyppig på P3.

«Give You More» var faktisk den første sangen jeg produserte selv, og den handler om hvor frustrerende det er når kreativiteten innad er større enn ens tekniske evner. Jeg ville gjerne vise verden hva jeg hadde å by på, men jeg kunne ikke få sangen til at lyde slik som jeg ville”, forteller Mekdes.

Mekdes er likevel den første danske artisten noen gang til å bli invitert til å være med i Spotify Oyster; en spilleliste med utvalgte talentfulle artister.

21.30: Cham Léon (NO)

Cham Leon NO

Cham Léon er stadig et ubeskrevet blad for de fleste, men det er i ferd med å endre seg. I artistprosjektet skaper 24 år gamle Sondre Kittelsen Paalgard et kjønnsnøytralt univers, et inkluderende rom, basert på en rekke ulike kunstneriske uttrykk. Musikalsk beveger hen seg i poplandskapet, men debutalbumet I (don’t feel like myself today) henter inspirasjon fra et bredt spekter med sjangre, som elektronika, jazz, filmmusikk, R&B og klassisk, og dessuten visuell inspirasjon fra TV-serien Euphoria.

I store deler av livet sitt har Sondre følt en trang til å tilpasse seg samfunnets normer – og innimellom har hen kjent på savnet etter å virkelig høre til. I kunsten håndterer hen alle disse følelsene og skaper sitt eget, trygge univers, hvor stereotypier, kjønnsnormer og stigma er satt til side. Hen er ikke redd for å bevege seg i nye retninger, hverken musikalsk, lyrisk eller konseptuelt.

Det siste året har Cham Léon jobbet tett med den norske produsenten Henrik the Artist. Sammen har de skapt en tydelig Cham Léon-sound – et fargerikt musikalsk univers. Cham Léon er også signert til managementet Little Big Sister (Karpe, Cezinando, Gabrielle, Emilie Nicolas), så her er stjernene helt klart i posisjon for at publikum på by:Larm får være vitne til en kommende storhet.

22.30: Erika de Casier (EN)

Erika De Casier DK

Erika de Casier er en ekte «slow burner». Etter det selvutgitte debutalbumet Essentials i 2019 spredde gjetordet seg sakte men sikkert over nett, og plutselig var den København-baserte artisten på alles lepper.

I mai 2021 kom oppfølgeren Sensational, utgitt på indie-institusjonen 4AD. I forbindelse med denne plata gikk Erika de Casier nok en seiersgang i musikkpressen – Loud & Quiet løftet henne fram som en artist som går egne veier, mens The Fader kalte plata «wondrous». Sensational havnet også på Resident Advisors prestisjefylte anbefalingsliste. Morgenbladet skrev på sin side at «i mylderet av overfladiske nittitallsvekkelser fremstår hun som en ektefødt eklektisk musikkelsker.»

23.30: Gabifuego (NO)

GABIFUEGO NO

Gabifuego, også kjent som Gabriel Nystad Muñoz, gjorde seg opprinnelig bemerket på scener over hele verden som livegitaristen til indiepop-sensasjonen boy pablo. Det siste året har han imidlertid samlet opp streams i millionklassen som soloartist, og da med en ganske annen vibb.

Den feststemte reggaetonen til Gabifuego har vunnet mange hjerter allerede. Singler som «Para Nada» og «Contingo Tengo Feeling» er like populær i Skandinavia som i Latin-Amerika, og da debut-EPen Romanticas kom på 777 Music i slutten av 2020, fortsatte suksessen.

Gabifuego har et godt rykte på seg som gjesteartist for nevnte boy pablo, men også Astrid S, Musti og Kjartan Lauritzen. Nå er han klar for å ta fatt på by:Larm og resten av verden med sitt eget soloprosjekt.

Flere nyheter

Web backgrounds 5