Web backgrounds 5
DSC00695
Web backgrounds 5
21.09.2021

Oslo World UNG på biblioteksturné

​​Inspirerende foredragsturnè for tiendeklasinger med Mustafa Hasan, Iselin Shumba, Priyangika Samanthie og Arthur Xavier Wonder Samma.

Høsten 2021 har Oslo World UNG vært på seminarturné på utvalgte Deichman-biblioteker. Tiendeklassinger fra Granstangen, Holmlia og Bjørnholt skole var invitert til tre ulike Deichman-filialer. Mustafa Hasan, Iselin Shumba, Priyangika Samanthie og Arthur Xavier Wonder Samma møtte engasjert ungdom fra Oslo Øst for å snakke om aktuelle temaer.

OSLO WORLD UNG 2021 raw 26
Mustafa Hasan åpnet opp om sin historie og sin kamp for å få bli i Norge.

Shumba snakket om klimakampen, Samanthie om romantisert immigrasjon, Wonder Samma snakket om representasjon innen minoritetsmiljø og sin personlige erfaring med å stå frem som trans mens Mustafa, som har blitt et nasjonalt symbol for flyktningsaken, opptrådde som artist og fortalte om sitt liv og kampen for å få bli i Norge.

DSC00684
Arthur Xavier Wonder Samma i samtale med Oslo World UNGs Clio Chrystostomidis

“Disse fire stemmene berører oss dypt. Å høre dem foran tiendeklassingene på Holmlia og Bjørnholt gjorde ekstra inntrykk. Det krever mot å fortelle personlige historier og det krever mot for ungdommene å stille spørsmål. Oslo World håper å kunne videreutvikle dette turnékonseptet til å romme mange flere ungdommer, mange flere arrangører og mange flere deler av landet. Å snakke om tilhørighet, utenforskap og tabubelagte temaer, knyttet til identitet, kjønn, hudfarge, seksuell legning og klasse er noe som treffer ungdommen på en brutal og fantastisk måte. Mange fikk mye å tenke på etter besøket fra Oslo World Ung de siste ukene.”

Alexandra Archetti Stølen, festivalsjef Oslo World

Oslo Worlds unge råd stod for gjennomføringen i samarbeid med Deichman-bibliotekene og turneen var innom Deichman Holmlia, Holmlia og Deichman Bjørnholt, med flere gjennomføringer hvert sted. I vinter skal prosjektet også presenteres på Deichman Furuset, med elever fra Granstangen skole.

Arrangementene kunne ikke vært gjennomført uten støtte fra Kulturtanken, Sparebankstiftelsen og Konfliktrådet. Takk!

Flere nyheter

Web backgrounds 2