Oslo World Web backgrounds 2023 large10
DSC00695
Oslo World Web backgrounds 2023 large10
21.09.2021

Oslo World UNG på biblioteksturné

​​Inspirerende foredragsturnè for tiendeklasinger med Mustafa Hasan, Iselin Shumba, Priyangika Samanthie og Arthur Xavier Wonder Samma.

Høsten 2021 har Oslo World UNG vært på seminarturné på utvalgte Deichman-biblioteker. Tiendeklassinger fra Granstangen, Holmlia og Bjørnholt skole var invitert til tre ulike Deichman-filialer. Mustafa Hasan, Iselin Shumba, Priyangika Samanthie og Arthur Xavier Wonder Samma møtte engasjert ungdom fra Oslo Øst for å snakke om aktuelle temaer.

OSLO WORLD UNG 2021 raw 26
Mustafa Hasan åpnet opp om sin historie og sin kamp for å få bli i Norge.

Shumba snakket om klimakampen, Samanthie om romantisert immigrasjon, Wonder Samma snakket om representasjon innen minoritetsmiljø og sin personlige erfaring med å stå frem som trans mens Mustafa, som har blitt et nasjonalt symbol for flyktningsaken, opptrådde som artist og fortalte om sitt liv og kampen for å få bli i Norge.

DSC00684
Arthur Xavier Wonder Samma i samtale med Oslo World UNGs Clio Chrystostomidis

“Disse fire stemmene berører oss dypt. Å høre dem foran tiendeklassingene på Holmlia og Bjørnholt gjorde ekstra inntrykk. Det krever mot å fortelle personlige historier og det krever mot for ungdommene å stille spørsmål. Oslo World håper å kunne videreutvikle dette turnékonseptet til å romme mange flere ungdommer, mange flere arrangører og mange flere deler av landet. Å snakke om tilhørighet, utenforskap og tabubelagte temaer, knyttet til identitet, kjønn, hudfarge, seksuell legning og klasse er noe som treffer ungdommen på en brutal og fantastisk måte. Mange fikk mye å tenke på etter besøket fra Oslo World Ung de siste ukene.”

Alexandra Archetti Stølen, festivalsjef Oslo World

Oslo Worlds unge råd stod for gjennomføringen i samarbeid med Deichman-bibliotekene og turneen var innom Deichman Holmlia, Holmlia og Deichman Bjørnholt, med flere gjennomføringer hvert sted. I vinter skal prosjektet også presenteres på Deichman Furuset, med elever fra Granstangen skole.

Arrangementene kunne ikke vært gjennomført uten støtte fra Kulturtanken, Sparebankstiftelsen og Konfliktrådet. Takk!

Flere nyheter

Oslo World Web backgrounds 2023 large8