Web backgrounds 2
Liliane Chlela
Web backgrounds 2
11.03.2021

20 libanesiske artister er valgt ut til vårt støtteprogram!

I høst samlet vi inn over 400 000 kroner til et støtteprogram for musikere i Beirut. Nå har juryen valgt ut 20 artister som skal motta støtte til å produsere og gi ut musikken sin.

Støtteprogrammet Oslo World har opprettet sammen med Beirut & Beyond, Theatre de La Ville og Sacem skal gi musikere, lydteknikere, produsenter og andre i Libanons musikkliv umiddelbar og langsiktig karrierestøtte.

En komité bestående av lokale og internasjonale fagpersoner - Yasmine Hamdan, Khyam Allamani, Tarek Yamani, Alexandra Archetti Stølen, Racha Salah og Soudabeh Kia - har gått gjennom mer enn 100 søknader og valgt ut et kjønnsbalansert utvalg, i ulike sjangere, basert på musikernes søknader og tidligere arbeid.

De utvalgte musikerne er: Aya Metwalli, Bonne Chose, Dani Shokri, Elyse Tabet, Jaafar Touffar, Jad Atoui, Jana Semaan & Scarlett Saad, Khaled Omran, Khodor Ellaik, Kinematik, KŌZŌ 構造, Liliane Chlela, Marie Abou Khaled, Perla Joe Malouly, Rust, Samah Boulmouna, Sandy Chamoun, Sarah Kaskas, Serge Yared, og Yara Asmar.

Artistene er allerede i gang med å produsere musikk, og et samlealbum vil bli gitt ut våren 2021.

Beirut and Beyond’s Musicians Support Program ble opprettet i samarbeid med musiker / komponist Khyam Allami og er finansiert av den norske ambassaden i Beirut, og de Beirut-fokuserte innsamlingene organisert av Oslo World og Theatre de la Ville, og SACEM France.

Tusen takk til alle som kjøpte billett til fjorårets åpningskonsert, vippset for våre strømmede konserter, eller bidro direkte via bidra.no. Takk til Beirut & Beyond, Theatre de La Ville og Sacem for samarbeidet. Takk Den Norske Ambassaden i Beirut for støtte.

"Jeg har reist til og fra Beirut siden 2012 og det har vært ni veldig viktige år for Oslo World. Den unike tilknytningen vi har fått til den lokale libanesiske musikkscenen har vært en berikelse på så mange nivå og det har gjort at musikk fra Midtøsten har fått en viktig plass i vårt program hvert eneste år siden. Gjennom alle disse årene har jeg møtt mange fantastiske mennesker, veldig mange musikere og bransjefolk. Da det smalt 4. august 2020 og sentrum av Beirut ble lagt i ruiner var vår umiddelbare tanke at vi måtte bidra med noe. Vi bestemte oss høsten 2020 for å lansere et støtteprogram for lokale artister og det er veldig fint å kunne presentere de 20 utvalgte i dag. Det har vært en ære å sitte i denne juryen og høre gjennom mange gode bidrag. Den libanesiske musikkscenen peker på tross av enorme utfordringer fremover. Det finnes drivkraft, det finnes kunstnerisk skaperkraft, det finnes håp. I dag lanseres Beirut Support Program og det skal bli fint å følge prosessen i tiden som kommer. Jeg håper mange av de vi har satset på vil gå en lysere tid i møte og bookes til festivaler og klubber over hele verden." - Alexandra Archetti Stølen, festivalsjef Oslo World.

Website Facebook Musicians Support Program

Flere nyheter

Web backgrounds 4