Web backgrounds 4
Small Altin Gun Oslo World 2021 Lars Opstad 066
Web backgrounds 4
16.11.2021

Takk for i år!

Den 28. utgaven av Oslo World ble virkelig noe helt for seg selv.

Takk for i år, alle sammen. Vi er så glade over hvor mange av dere som møtte opp for å delta på konsertene, klubbkveldene, utstillingene og samtalene i år.

Pongo Oslo World 2021 Lars Opstad 014

Artister fra over 30 land på 20 Oslo-scener i 6 dager. Vi har gjentatt disse tre tallene til det kjedsommelige i løpet av året. Det har vært en grei oppsummering på hva vi forsøkte å få til: En uke hvor musikk fra hele verden og mangfoldet i Oslos kultur- og uteliv virkelig braker sammen. Akkurat hva det handler om blir allikevel ikke ordentlig tydelig før alle sammen møter opp - publikum i alle aldre, fra alle slags bakgrunner. Fullsatte konserter med fado, anatolisk psychrock, bergensk-angolansk barnemusikk, eurohope, kuduro, hip hop, griot-musikk og åpen klasse. Artister og publikum fra Ukraina, Mali, Tyrkia, Portugal, Frankrike, Libanon. Vi kan snakke mye om verdien av å oppleve kultur på tvers av landegrensene og om behovet for å skape mer mangfold på våre egne scener, og det kommer vi også til å gjøre. Men når uke 44 er over oss, blir vi først og fremst slått av hvor moro det er å lage denne festivalen. Det føles ikke som å lære å spise grønnsakene sine, det føles som å aldri gå tom for dessert.

Amadou Mariam Oslo World 2021 Darja Olsevskaja 09

Takk til frivillige, publikum og artister - uten dere, ingen festival.

Takk til alle samarbeidspartnere, bidragsytere og særlig våre hovedsponsorer Kulturrådet og Oslo kommune. Takk til Fritt Ord og Music Norway for støtte til seminar- og delegatprogrammet.

Vi er allerede i gang med neste år program og i mellomtiden gleder vi oss til å se dere på konserter rundt omkring i byen!

Kjærlighet fra alle oss i Oslo World!

Flere nyheter

Web backgrounds 7