Web backgrounds 3
Small Omara Portuondo Oslo World2022 Lars Opstad 058 1
Web backgrounds 3
01.11.2022

Little Big Sister får Keychanges inspirasjonspris!

Før Omara Portuondo entret scenen i et fullstappet Oslo Konserthus, ble Keychanges inspirasjonspris delt ut til Trine Jacobsen, Silje Larsen Borgan og Little Big Sister.

Det er en årlig pris som går til forbilder i musikkbransjen, som jobber for en åpnere og mer mangfoldig musikkscene. I fjor delte Keychange-ambassadør Mari Boine prisen ut til Oumou Sangaré under åpningskonserten på Oslo World. I år var det Marit Larsen, Gabrielle, Ary og Sval, som delte ut prisen, alle artister fra Little Big Sister.

Juryens begrunnelse:

“Kampen for mangfold og kunstnerisk utvikling på musikkscenen utkjempes på mange arenaer - fra grasrotarbeid og utdanninger til de største festivalene og mediene. I tillegg til de strukturelle endringene trengs forbilder - enkeltpersoner og miljøer som ser grensene som fremdeles finnes der ute og bestemmer seg for å sprenge dem.

Siden de startet opp i 2015 har Little Big Sister vært en slik aktør. En kresen og smart bransjeaktør som representerer - og har vært med på å bygge opp - noen av Norges aller største pop-karrierer. De har også deltatt i diskusjonen om arbeidet som gjenstår på små og store scener, og har åpnet noen vinduer i en mannsdominert bransje som trengte å fornyes.

Toppen av pop-Norge har endret seg radikalt på de siste ti årene. Den er blitt mer mangfoldig på flere vis. Og selv om de ikke har vært alene om å se dette potensialet, har Little Big Sister jobbet med en treffsikkerhet og et ambisjonsnivå så høyt at det er vanskelig å Ikke assosiere toppen av musikk-Norge med deres artister i dag - Karpe, Marit Larsen, Emilie Nicholas, Sval, Ary, B-Boy Myhre, Cezinando og Gabrielle, for å nevne noen.

Like bemerkelsesverdig er det kunstneriske ambisjonsnivået - ingen artister er tilsynelatende blitt oppfordret til å gå på akkord med seg selv av å jobbe med dette byrået. Tvert imot - de har tatt sine egne valg. På den måten har ikke bare Little Big Sister blitt forbilder selv - de har vært med på å skape dem.”

Keychange er en organisasjon som jobber for økt balanse i musikkbransjen som hvert år investerer i nytt talent gjennom et deltakerprogram, samtidig som de oppfordrer festivaler, konferanser og musikkinstitusjoner til å undertegne et løfte om å inkludere minst 50% kvinner og underrepresenterte kjønn i programmeringen sin. Listen over deltakere inkluderer 40 ulike land og over 500 organisasjoner. Den fulle listen kan leses her.

Oslo World er norsk partnerfestival for Keychange.

Flere nyheter

Web backgrounds 7