Oslo World Web backgrounds 2023 large15
Small Omara Portuondo Oslo World2022 Lars Opstad 058 1
Oslo World Web backgrounds 2023 large15
01.11.2022

Little Big Sister får Keychanges inspirasjonspris!

Før Omara Portuondo entret scenen i et fullstappet Oslo Konserthus, ble Keychanges inspirasjonspris delt ut til Trine Jacobsen, Silje Larsen Borgan og Little Big Sister.

Det er en årlig pris som går til forbilder i musikkbransjen, som jobber for en åpnere og mer mangfoldig musikkscene. I fjor delte Keychange-ambassadør Mari Boine prisen ut til Oumou Sangaré under åpningskonserten på Oslo World. I år var det Marit Larsen, Gabrielle, Ary og Sval, som delte ut prisen, alle artister fra Little Big Sister.

Juryens begrunnelse:

“Kampen for mangfold og kunstnerisk utvikling på musikkscenen utkjempes på mange arenaer - fra grasrotarbeid og utdanninger til de største festivalene og mediene. I tillegg til de strukturelle endringene trengs forbilder - enkeltpersoner og miljøer som ser grensene som fremdeles finnes der ute og bestemmer seg for å sprenge dem.

Siden de startet opp i 2015 har Little Big Sister vært en slik aktør. En kresen og smart bransjeaktør som representerer - og har vært med på å bygge opp - noen av Norges aller største pop-karrierer. De har også deltatt i diskusjonen om arbeidet som gjenstår på små og store scener, og har åpnet noen vinduer i en mannsdominert bransje som trengte å fornyes.

Toppen av pop-Norge har endret seg radikalt på de siste ti årene. Den er blitt mer mangfoldig på flere vis. Og selv om de ikke har vært alene om å se dette potensialet, har Little Big Sister jobbet med en treffsikkerhet og et ambisjonsnivå så høyt at det er vanskelig å Ikke assosiere toppen av musikk-Norge med deres artister i dag - Karpe, Marit Larsen, Emilie Nicholas, Sval, Ary, B-Boy Myhre, Cezinando og Gabrielle, for å nevne noen.

Like bemerkelsesverdig er det kunstneriske ambisjonsnivået - ingen artister er tilsynelatende blitt oppfordret til å gå på akkord med seg selv av å jobbe med dette byrået. Tvert imot - de har tatt sine egne valg. På den måten har ikke bare Little Big Sister blitt forbilder selv - de har vært med på å skape dem.”

Keychange er en organisasjon som jobber for økt balanse i musikkbransjen som hvert år investerer i nytt talent gjennom et deltakerprogram, samtidig som de oppfordrer festivaler, konferanser og musikkinstitusjoner til å undertegne et løfte om å inkludere minst 50% kvinner og underrepresenterte kjønn i programmeringen sin. Listen over deltakere inkluderer 40 ulike land og over 500 organisasjoner. Den fulle listen kan leses her.

Oslo World er norsk partnerfestival for Keychange.

Flere nyheter

Oslo World Web backgrounds 2023 large10